Articol de ştiri

Noul site Redacţia de ştiri România a fost lansat

Sâmbătă, 7 februarie 2015, la miezul nopţii, Departamentul pentru Afaceri Publice al Zonei Europa al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a lansat noul site Redacţia de ştiri România, site-ul Bisericii pentru mass-media, lideri de opinie şi public. Site-ul urmează modelul internaţional standardizat al site-ului de Redacţie de ştiri al Bisericii care este folosit, în prezent, în 72 de ţări şi regiuni ale lumii.

Preşedintele Clark D. Ivory, care prezidează asupra Bisericii din România şi Moldova, a spus că „Biserica noastră continuă să aibă o perspectivă tot mai globală, pe măsură ce numărul de membri creşte în întreaga lume. Ţinând cont de acest lucru, este important ca, acolo unde am stabilit congregaţii ale Bisericii, să îmbunătăţim schimbul de informaţii în limbile autohtone”. Dânsul a adăugat că „Redacţia de ştiri face parte din aceasta deoarece ajunge la oameni care, înainte, aveau multe neînţelegeri în ceea ce priveşte mesajul nostru. Noi credem în Isus Hristos şi ne străduim să slujim toţi oamenii, în fiecare parte a lumii.”

Reprezentantul Afacerilor Publice ale Bisericii din România , Dina Cojocaru, afirmă că lansarea acestui nou site reprezintă un moment important pentru Biserica din această ţară. „Biserica noastră foloseşte toate mijloacele puse la dispoziţie de Dumnezeu pentru a îndeplini porunca dată în Marcu 16:15, de a «[propovădui] Evanghelia la orice făptură». Acest site reprezintă una dintre aceste posibilităţi. Vom putea citi despre învăţăturile Evangheliei şi despre modul în care membrii Bisericii fac tot ce le stă în putinţă pentru a aplica aceste învăţături în vieţile lor. Toţi cei care vorbesc limba română vor avea acces la aceste informaţii, aşadar vom ajunge, cu adevărat, «la orice făptură».”

Noul site poate fi accesat la www.redactiamormona.ro. Unele dintre caracteristicile site-ului includ:

  • prezentare grafică şi navigare care facilitează găsirea ştirilor;

  • motor de căutare îmbunătăţit pentru a face mai accesibil conţinutul pentru organizaţiile de ştiri;

  • o nouă secţiune multimedia, care reuneşte fotografii, prezentări video şi audio şi le face disponibile pentru utilizarea de către mass-media, bloggeri şi alţii;

  • mai mult conţinut prezentat pe prima pagină, cum ar fi articole principale şi postări pe blog;

  • index de subiecte care ordonează informaţiile pe teme. Numărul subiectelor va creşte cu timpul.

Dincolo de aceste îmbunătăţiri, s-au făcut optimizări tehnice semnificative, care să permită Bisericii să furnizeze informaţii pentru mass-media, bloggeri şi public, într-un mod mult mai rapid şi complet. O secţiune de întrebări şi sugestii şi informaţii de contact constituie exemple ale acestor eforturi.

„Să avem Redacţia de ştiri în limba română este un lucru extraordinar!”, spune Izabela Geambaşu, noul administrator al site-ului. „Urmărind Redacţia mondială, de foarte multe ori, am simţit că un articol sau altul ar fi perfect pentru oamenii din ţara noastră care, deseori, au multe întrebări despre cine suntem noi ca Biserică sau ca membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Acum, prin Redacţia de ştiri România, vor putea găsi răspunsuri la întrebările lor, în propria lor limbă.”

„Suntem încântaţi că unul dintre primele articole din Redacţia noastră de ştiri a fost un mesaj video adresat poporului român de către Apostolul Russell M. Nelson, unul dintre apostolii în viaţă ai Domnului şi Salvatorului nostru Isus Hristos, apostolul care, acum 25 de ani, a binecuvântat pământul României”, conclude Izabela.

Site-ul a fost lansat cu câteva zile înainte de comemorarea celei de-a 25-a aniversări a dedicării României pentru predicarea Evangheliei restaurate a lui Isus Hristos.

În prezent, Redacţia de ştiri a României este al 19-lea site de acest tip din Zona Europa, cu încă două ţări programate să lanseze site-ul în săptămânile următoare.

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.