Articol de ştiri

Primul ministru britanic primeşte istoria familiei sale de la Biserică

Primul ministru al Marii Britanii, distinsul David Cameron, a primit arborele său genealogic cu peste şase generaţii de strămoşi alături de informaţii detaliate despre aceştia de la reprezentanţi ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în timpul unei adunări desfăşurate la Palatul Parlamentului (4 februarie).

David Cameron este unul dintre numeroşii conducători distinşi ai lumii care au primit exemplare personalizate ale istoriei familiei dânşilor. Printre conducătorii onoraţi astfel îi putem enumera pe preşedintele S.U.A., Barack Obama, fostul prim-ministru al Australiei, Julia Gillard şi fostul preşedinte al Germaniei, Johannes Rau.

Vârstnicul Patrick Kearon, din Preşedinţia Zonei Europa, care a înmânat această istorie a familiei în numele Bisericii, a spus: „Suntem atât de încântaţi că am putut întocmi această istorie a familiei şi că o putem înmâna primului-ministru şi familiei dânsului şi sperăm că se vor bucura învăţând mai mult despre moştenirea dânşilor”. Vârstnicul Kearon a fost însoţit de vârstnicul Clifford T. Herbertson, autoritate a zonei-Cei Şaptezeci.

La adunare au mai participat David Rutley şi Craig Whittaker, amândoi membri ai parlamentului şi membri ai Bisericii. 

Documentele atent întocmite au fost pregătite de către specialişti din Departamentul de Istorie a Familiei al Bisericii, care administrează cea mai vastă colecţie de înregistrări genealogice din lume, incluzând peste 5,7 miliarde de nume şi 1,1 miliarde de înregistrări istorice puse la gratuit la dispoziţia publicului prin accesarea site-ului familysearch.org şi prin intermediul celor aproximativ 4.800 de centre de istorie a familiei din întreaga lume. Utilizatorii pot, de asemenea, să completeze, împărtăşească şi să păstreze online, pe acest site, propriul arbore genealogic, propriile fotografii şi povestiri.

În Marea Britanie sunt 112 centre de istorie a familiei, toate deschise publicului. Cel mai mare se află lângă Arhivele Naţionale din zona Kew situată în partea de vest a Londrei.

Genealogia domnului David Cameron include informaţii despre strămoşii dânsului, care au luptat în Primul Război Mondial, reflectând munca Bisericii cu privire la înregistrările legate de Primul Război Mondial, care include indexarea computerizată a milioane de documente militare.

Biserica are acum aproape 190.000 de membri în cele 334 de congregaţii din Marea Britanie.

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.