Articol de ştiri

Biserica dedică noua Moară şi fabrică de paste făinoase din nordul statului Utah

Noua Moară şi fabrică de paste făinoase Deseret, amplasată la 32,1 km la nord de oraşul Salt Lake, Utah, a fost dedicată joi, 26 februarie 2015. Aceasta este o fabrică de producţie de alimente, care furnizează celor nevoiaşi câteva dintre produsele de bază necesare vieţii. Un alt beneficiu important, a spus episcopul Gérald Caussé, primul consilier în Episcopatul care prezidează al Bisericii lui Isus Hristos a sfinţilor din Zilele din Urmă, este ocazia pe care o au membrii Bisericii şi alte persoane de a sluji.

 

 „Construcţia este modernă şi dotările sunt de ultimă generaţie”, a spus episcopul Caussé. Dânsul a spus că această clădire de 7.957 metri pătraţi este, de asemena, un loc în care oamenii pot veni pentru a oferi slujirea lor în mod voluntar.

Moara şi amplasamentul, cu silozurile albe de grâne, ce constituie un reper familiar, este localizată la vest de autostrada I-15 din Kaysville şi a fost cumpărată de Biserică în anul 1942. În anul 1982 s-au adus modificări şi îmbunătăţiri morii, iar în anul 2009 s-a adăugat un sector de depozitare pentru familii, astfel încât familiile să-şi poată ambala propriile produse alimentare sub supraveghere.

Construcţia fabricii de paste făinoase s-a finalizat anul trecut. Acesta este al treilea amplasament al unei fabrici de paste făinoase a Bisericii, primul fiind creat în Oraşul Salt Lake în anul 1963, după care fabrica a fost mutată în Kearns, în vestul Văii Salt Lake, în anul 1978.

Moara şi fabrica de paste făinoase produc faină albă şi integrală de grâu, amestecuri pentru prăjituri, amestecuri pentru sosuri, fulgi de cartofi, batoane de ovăz, cereale pentru micul dejun, turte de ovăz, fasole congelată şi fasole pinto. În ceea ce priveşte pastele făinoase, maşina mare de făcut paste, a fost cumpărată de la Fava, o companie italiană, pentru a produce spaghete, macaroane cu brânză şi tăiţei.

Moara şi fabrica de paste făinoase produce mâncare minunată, de care oamenii se bucură, a spus Andrew Seelos, preşedintele ţăruşului (similar cu dimensiunea unei eparhii) Kaysville Central. Dar, această întreprindere, de asemenea, întăreşte oamenii. „Adevăratul bine care rezultă de aici este slujirea pe care o fac oamenii.

Este o experienţă unificatoare să slujeşti cot la cot cu oameni pe care îi iubeşti, ştiind că faci ceva care binecuvântează multe vieţi atât la nivel local, cât şi în întreaga lume.”

Episcopului Caussé, care a dedicat moara și fabrica de paste, i s-au alăturat sora Carole M. Stephens, a doua consilieră în președinția generală a Societății de Alinare, vârstnicul Gene R. Chidester, din Cei Șaptezeci, vârstnicul Glen L. Rudd, autoritate generală emerită, Don J. Johnson, director pe probleme de bunăstare în ceea ce privește producția și distribuirea și alți conducători locali ai Bisericii și conducători civici.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.