Comunicat de presă

Mâinile de ajutor de la mormoni în acţiune

Cu ocazia acţiunii de curăţenie generală „Let's Do It Romania!”, cunoscută şi sub numele de Ziua Naţională de Curăţenie, organizată sâmbătă, 24 septembrie 2016, membrii şi prietenii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă din mai multe judeţe s-au mobilizat şi au dat o mână de ajutor. Participanţii au avut vârste cuprinse de la 7 la peste 70 de ani.

 

„Ne-am adunat la locul stabilit de reprezentantul judeţean Let's Do It Romania, unde am primit mănuşi şi saci de gunoi şi am stabilit cu dânsul să mergem pe malul pârâului Peţa pentru a strânge gunoiul de acolo. Vremea a fost frumoasă, la început răcoroasă, spre final călduţă. Copiii s-au distrat de minune; mi-a plăcut foarte mult să văd entuziasmul şi bucuria lor că puteau sluji, aceste lucruri fiind molipsitoare şi pentru noi, adulţii. Toată lumea s-a bucurat de această ocazie de a ajuta”, a spus Levente Tóth, conducătorul congregaţiei din Oradea.

„Noi am ales un drum de biciclişti de aproximativ trei kilometri, pe marginea căruia sunt aruncate gunoaie de toate felurile. Trecătorii se mirau şi nu le venea să creadă că noi facem acest lucru în mod voluntar. Au spus că nu au mai văzut aşa ceva”, a spus vârstnicul Day, un misionar care slujeşte la Arad.

Dumitru Ionescu, conducătorul congregaţiei din Galaţi, a spus: „Am ales să facem curăţenie pe un sector al falezei Dunării mai puţin popular şi în general neglijat. A fost o activitate foarte plăcută pentru toţi cei care am participat, copiii fiind cei mai entuziasmaţi dintre noi. Ne-am propus să repetăm această experienţă aproape în fiecare lună”.

Mormonii sunt cunoscuţi în lume pentru numeroasele lor acţiuni de slujire şi de caritate. Acest lucru se dovedeşte a fi adevărat şi printre membrii Bisericii din România.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.