Comunicat de presă

Credincioşii mormoni se pregătesc pentru conferinţa mondială

De două ori pe an, membrii şi prietenii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă se adună pentru a asculta mesaje care inspiră şi oferă îndrumare din partea autorităţilor generale şi oficianţialor generali în cadrul conferinţei generale a Bisericii.

Şase sesiuni vor fi transmise în direct de la Centrul de conferinţe din oraşul Salt Lake, din statul Utah din Statele Unite începând cu Sesiunea Generală a Femeilor, în ziua de sâmbătă, 24 septembrie 2016. Celelalte sesiuni vor avea loc săptămâna următoare, în zilele de 1 şi 2 octombrie.

Centrul de conferinţe are o capacitate de 21.000 de locuri pentru fiecare sesiune. Mai multe milioane de oameni, din întreaga lume, vor viziona sau vor asculta transmisiunea. În Europa, sunt peste cinci sute de mii de membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă care se adună în cadrul a 1.450 de congregaţii. Traducătorii Bisericii din Zona Europa vor traduce sesiunile conferinţei în 19 limbi.

Pe lângă transmisiunile în casele de întruniri mormone locale din întreaga lume prin sistemul de transmisiuni prin satelit ale adunărilor Bisericii, Biserica transmite conferinţa în direct pe LDS.org.

Conferinţele generale sunt desfăşurate de Biserică în fiecare primăvară şi toamnă. Adunările din timpul primăverii sunt numite conferinţe anuale şi cele ţinute toamna sunt numite bianuale. Prima conferinţă generală a avut loc în anul 1830, când Biserica a fost organizată.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.