Comunicat de presă

Femeile mormone sunt încurajate să clădească pe temelia doctrinei lui Hristos

Adunarea Generală a Femeilor dă semnalul de deschidere a Conferinţei Generale

Conducătorii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă le îndeamnă pe femeile mormone să se concentreze asupra doctrinei lui Isus Hristos în timp ce sute de mii de femei şi fete în vârstă de 8 ani şi mai mari s-au adunat în întreaga lume pentru prima sesiune a conferinţei generale. Sesiunea Generală a Femeilor a celei de a 186-a Conferinţe Generale Bianuale a fost ţinută sâmbătă, 24 septembrie 2016 în Centrul de conferinţe din oraşul Salt Lake, Utah. Adunarea a fost condusă de sora Linda K. Burton, preşedinta generală a Societăţii de Alinare.

„Continuaţi, zilnic, să zidiţi pe temelia trainică a doctrinei lui Isus Hristos”, a îndemnat sora Carole M. Stephens, prima consilieră în Preşedinţia generală a Societăţii de Alinare. Sora Stephens şi-a concentrat cuvântul asupra unei cuvântări a preşedintelui Russel M. Nelson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, rostită cu un an în urmă, intitulată „O rugăminte adresată surorilor mele”.

Dânsa a spus că Salvatorul ne oferă „alinare permanentă” în durerea cauzată de păcatele noastre, ne întăreşte când durerea noastră este cauzată de „faptele nedrepte ale altora” şi ne alină în momentele în care trecem prin „dezastre, boli mintale, boli, dureri cronice şi moarte”.

„Credinţa noastră în Isus Hristos ne dă posibilitatea să învingem orice provocare”, a subliniat sora Stephens, care a spus femeilor că îi place să înveţe de la ele în timp ce călătoreşte în întreaga lume. „Nimic nu se aseamănă cu situaţia în care lucrezi împreună cu cineva în echipă, când îl porţi privi în ochi şi când stabileşti legături emoţionale.”

„Surori, trăim în vremuri grele”, a spus sora Bonnie L. Oscarson, preşedinta generală a Tinerelor Fete, care s-a referit la „condiţia unei lumi din ce în ce mai laice”.

Sora Oscarsona continuat: „Dacă tendinţele actuale sunt indicii a ceea ce va fi, noi trebuie să fim pregătite pentru greutăţile care ne aşteaptă”.

Conducătoarea Tinerelor Fete a chemat fetele şi femeile din Biserică să „[studieze] doctrinele esenţiale ale Evangheliei şi [să aibă] o mărturie fermă despre veridicitatea acestora”. Dânsa s-a referit, de asemenea, la cuvântarea preşedintelui Nelson din cadrul Conferinţei Generale din octombrie 2015. Dânsul a anticipat continuarea atacurilor împotriva Bisericii şi necesitatea ca femeile să obţină o cunoaştere foarte bună a doctrinei lui Hristos.

Sora Oscarson le-a îndemnat pe femei să studieze ispăşirea lui Isus Hristos, să predea familiilor lor şi altora despre planul salvării, să înţeleagă necesitatea restaurării doctrinei şi să studieze şi să înţeleagă rânduielile din templu şi legămintele, sau promisiunile făcute cu Domnul.

„Mă îngrijorează faptul că trăim încercând atât de mult să evităm jignirile, încât uneori evităm cu totul să propovăduim principii corecte”, a spus conducătoarea tinerelor. „Dacă noi nu predăm copiilor noştri şi tinerelor doctrina adevărată – şi nu o predăm clar – lumea îi va învăţa minciunile lui Satana.”

Sora Jean B, Bingham, prima consilieră în Preşedinţia generală a Societăţii Primare, a abordat tema carităţii şi a eforturilor Bisericii de a ajuta refugiaţii în comunităţile din întreaga lume.

„Când aţi împărtăşit timpul, talentele şi resursele de care dispuneţi, inimile dumneavoastră – şi ale refugiaţilor – s-au simţit uşurate”, a spus sora Bingham. „Rezultatele inevitabile ale carităţii adevărate sunt dezvoltarea speranţei şi credinţei şi chiar a unei dragoste mai puternice între persoana care dăruieşte şi cea care primeşte.”

„Ne concentrăm asupra acelor versiuni ale vieţilor oamenilor pe care aceştia le expun pe Pinterest sau Instagram sau devenim prea preocupate de concurenţa de la şcoală sau de la locul de muncă”, a spus dânsa, încurajând femeile să folosească întotdeauna cuvinte pozitive pentru a-i înălţa pe alţii.

„Indiferent dacă avem 8 ani sau 108, putem aduce lumina Evangheliei în locuinţa noastră fie ea un apartament într-o clădire înaltă din Manhattan, o casă construită pe piloni în Malaiezia sau o iurtă în Mongolia” a adăugat sora Bingham. „Putem alege să căutăm ceea ce este bun în ceilalţi şi în circumstanţele care ne înconjoară.”

Ultimul vorbitor la această sesiune, preşedintele Dieter F. Uchtdorf, al doilea consilier în Prima Preşedinţie, vorbind despre puterea credinţei, s-a gândit la femeile care au avut o influenţă deosebită în viaţa dânsului, inclusiv bunica, mama şi soţia dânsului.

„Probabil că ceea ce mă emoţionează cel mai mult este să ştiu că aceeaşi influenţă se repetă de milioane de ori în întreaga Biserică prin abilităţile, talentele, inteligenţa şi mărturia femeilor de credinţă asemenea dumneavoastră”, a spus preşedintele Uchtdorf.

„Uneori nu este uşor să dezvoltăm credinţă în lucrurile spirituale în timp ce trăim într-o lume fizică. Dar efortul merită, deoarece puterea credinţei din vieţile noastre poate fi extraordinară”, a spus dânsul.

„Credinţa este încredere – încrederea că Dumnezeu vede ceea ce noi nu putem vedea şi că ştie ceea ce noi nu ştim”, a spus preşedintele Uchtdorf, o lecţie pe care a învăţat-o ca pilot când trebuia să se bazeze pe instrumentele sale şi controlorul de trafic în momentele în care zbura prin ceaţă sau nori denşi.

Preşedintele Uchtdorf a relatat, de asemenea, povestea unor misionari insistenţi care au bătut la uşa soţiei dânsului, Harriet, când aceasta era o tânără fată trăind la etajul de sus al unei clădiri de patru etaje în Frankfurt, Germania, cu mama şi sora ei, după decesul tatălui ei. „Cât de des am adus mulţumiri că au continuat – chiar până la etajul patru, ultima uşă!”

Dânsul a încheiat: „Dumnezeu răsplăteşte pe cei ce-L caută, dar acea răsplată nu este, de obicei, în spatele primei uşi. Aşadar, continuaţi să bateţi la uşă. Nu renunţaţi. Căutaţi-L pe Dumnezeu cu toată inima dumneavoastră. Daţi dovadă de credinţă. Păşiţi în dreptate”.

Muzica a fost interpretată de un cor compus din tinere fete din congregaţiile Ogden, Huntsville şi Morgan, Utah.

Sesiunea generală a femeilor este prima dintre cele şase sesiuni ale conferinţei generale. Ea a fost transmisă în direct în multe limbi în capelele sfinţilor din zilele din urmă, la televizor şi radio şi prin internet.

Conferinţa generală continuă mâine şi poimâine, 1-2 octombrie. Toate sesiunile vor fi transmise în direct pe LDS.org. În limba română le puteţi urmări în casele de întruniri ale Bisericii din România după următorul program

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.