Articol de ştiri

„Munţi de Urcat” - Conferinţa misionarilor din Misiunea România-Republica Moldova

În data de 17-18 august 2015, o conferinţă a tuturor misionarilor din Misiunea România-Republica Moldova a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a avut loc la Buşteni, România. Buşteniul a fost locul perfect pentru tema conferinţei „Munţi de urcat”, fiind situat la poalele fermecătorilor munţi Bucegi. Scopul conferinţei a fost de a-i uni pe toţi misionarii în conştientizarea faptului că pot realiza orice obiectiv pentru care sunt dispuşi să lucreze din greu.

În prima zi, cei 119 misionari s-au urcat la Cascada Urlătoare, unde şi-au împărtăşit experienţele în ceea ce priveşte propriii munţi pe care i-au urcat în timpul misiunii.

În drum spre cascadă, ei s-au oprit într-un loc în care au putut asculta câţiva vorbitori şi un număr muzical foarte spiritual. Misionarii au fost felicitaţi pentru progresele pe care le-au făcut în a-şi urca propriii munţi şi au fost invitaţi să continue să progreseze şi în alte lucruri.

„Urcatul pe munte şi prezentările la care am participat acolo au fost atât de unificatoare. Mie chiar mi se pare că, în ultima perioadă, misiunea a trecut printr-un proces de a urca un munte, devenind mai bună în supunere şi în toate principiile despre care am învăţat. Acum, când am urcat în mod fizic acest munte, mi s-a părut că, în sfârşit, am ajuns cu toţii în vârful muntelui”, a spus vârstnicul Christopher Manning, un misionar cu timp deplin care slujeşte în România.

Seara, a avut loc o cină în partea cealaltă a văii, la Castelul Cantacuzino. După o fotografie de grup şi o cină splendidă, misionarii au avut plăcerea de a asculta şi a lua parte la câteva numere muzicale înălţătoare, care au fost încheierea perfectă a acestei zile minunate.

Ziua următoare, grupul s-a întâlnit la Braşov pentru a avea o conferinţă. Ea a început cu o prezentare video scurtă despre frumuseţile naturale ale României, pe fundalul sonor al unei melodii a Bisericii intitulată „Munţi de urcat” - prima melodie a Bisericii înregistrată în limba română - care a ajutat la crearea spiritului perfect pentru prezentarea următorului „munte de urcat”. Misionarii au fost provocaţi să citească întreaga Carte a lui Mormon în 84 zile, o provocare la care şi familiile lor de acasă sunt rugate să ia parte. În acelaşi timp, o provocare asemănătoare a fost trimisă şi membrilor Bisericii din misiune, încurajându-i să citească întreaga Carte a lui Mormon înainte de ajunul Crăciunului.

„Mi-a plăcut atât de mult accentul care s-a pus pe Cartea lui Mormon şi pe faptul că este un dar special. Cartea lui Mormon este atât de specială şi este important ca cei cărora le-o oferim să înţeleagă ce înseamnă ea pentru noi şi cum ne-a schimbat viaţa. Tocmai din acest motiv includerea unei mărturii, personalizarea cărţii înainte ca ea să fie dăruită, este atât de importantă şi are atâta putere. Cartea lui Mormon are puterea de a schimba vieţi!”, a împărtăşit sora Kimberly Anderson.

„Munţi de urcat” a fost o temă comună în ultimele trei luni în Misiunea România-Rep. Moldova. Aceasta a fost o perioadă în care fiecare misionar a fost provocat să atingă un nou nivel personal de supunere şi de eficacitate în ceea ce priveşte munca misionară. În viaţă, fiecare persoană are munţi de urcat, atât fizic, cât şi spiritual, iar această conferinţă a fost ţinută pentru a-i ajuta pe misionari să găsească modalităţi de a-şi urca propriii munţi. Pentru misionari, „Munţi de urcat”, nu a fost doar un eveniment care a durat 84 de zile, iar apoi a luat sfârşit. Acesta a fost doar primul munte, care i-a pregătit pentru următorul.

„«Munţi de urcat» i-a ajutat pe misionarii noştri să se străduiască să devină mai buni în mai multe lucruri, iar acum ne îmbarcăm în noua şi entuziasmanta provocare a Cărţii lui Mormon”, a spus preşedintele Clark Ivory, preşedintele Misiunii România - Republica Moldova, care li s-a adresat misionarilor la acestă conferinţă alături de soţia, sora şi cumnatul dânsului. „Acum când vă angajaţi în această nouă provocare, vă promit că ea va aduce miracole întregii misiuni. Atât propriile voastre mărturii cât şi cele ale membrilor Bisericii din misiunea noastră vor deveni mai puternice”, a promis dânsul.

Cu o nouă convingere şi un nou obiectiv, misionarii au devenit şi mai implicaţi în această muncă.

„Conferinţa misiunii a fost incredibilă. Unul dintre cele mai bune momente a fost când am putut vorbi despre noul obiectiv asupra căruia ne concentrăm ca misiune, care este Cartea lui Mormon. Îmi place foarte mult să am aceste obiective pentru misiune; aceste obiective aduc un sentiment puternic de unitate. A fost o conferinţă de două zile minunată, iar eu m-am simţit cu adevărat binecuvântată şi umilă să fi putut lua parte la ceva cu influenţă atât de mare, care poate schimba vieţi”, a exprimat sora Emily Marcheschi, misionară cu timp deplin, care, în viaţa privată fiind o soprană calificată, a fost invitată să participe la Festivalul George Enescu din acestă toamnă.

După ultima adunare, conferinţa intitulată „Munţi de urcat” s-a încheiat cu o vizită la castelul Bran. A fost o ocazie remarcabilă pentru toţi să înveţe atât despre istoria României, cât şi să interacţioneze cu cei care slujesc departe de ei.

„Mi-a plăcut atât de mult că am putut fi împreună uniţi în acelaşi scop. A fost o experienţă exraordinară pentru toţi! Ca misionari, din cauza programului riguros, nu prea avem ocazia să vizităm minunatele locuri de văzut din România. Dar şansa pe care am avut-o acum să călătorim împreună pentru a învăţa mai multe despre cultura în care trăim şi despre istoria Buşteniului a fost o experienţă extraordinară, pe care ne-o vom aminti cu toţii mult timp după ce vom ajunge acasă. Sunt foarte recunoscătoare pentru spiritul care a fost prezent în timp ce preşedintele Ivory şi-a exprimat dragostea faţă de oamneii de aici şi viziunea pe care o are în ceea ce priveşte modul în care îi putem ajuta şi mai mult pe aceşti oameni. El este un om bun”, a împărtăşit sora Elizabeth Harper.

Grupul s-a întors de la conferinţă având în inimă un sentiment puternic de unitate, o unitate mai puternică decât oricând altcândva, o unitate care îi ajută să-şi dea seama că nu sunt singuri în încercarea lor de a fi cei mai buni misionari posibili.

„Mi-a plăcut toată conferinţa. A fost minunat să interacţionez cu alţi misionari, cu care în mod obişnuit nu am ocazia să interacţionez. Plec de la conferinţă cu un sentiment puternic de unitate, sentiment pe care nu l-am mai simţit înainte. Întotdeauna m-am simţit apropiat de misionarii cu care slujesc, dar acum simt că toţi lucrăm pentru aceeaşi cauză aşa cum nu s-a mai lucrat vreodată. Mă simt mai dedicat acestei lucrări şi cred că toţi ceilalţi simt la fel”, a spus vârstnicul Spencer Evans.

Conferinţa a creat o forţă de acţiune, un avânt, un impuls, care le-a dat tuturor încrederea de care vor avea nevoie pentru a duce această misiune la următorul nivel.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.