Comunicat de presă

Conferinţa Naţională Neonatală – 22-24 septembrie

Conferinţa Neonatală Naţională din România a avut loc la Târgu Mureş între 22-24 septembrie 2016. Dr. Mark Underwood, reprezentând LDS Charities şi Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, a venit în România pentru a prezenta programul Asociaţiei Pediatrilor Americani (American Pediatric Association), intitulat „Să ajutăm bebeluşii să respire”, precum şi pentru a instrui doctori şi personal medical în legătură cu acesta.

 

Programul se concentrează asupra primului minut din viaţa bebeluşului şi instruieşte personalul vizat cu privire la paşii care trebuie urmaţi în cazul în care bebeluşul nu respiră la naştere. La această instruire, au participat 35 de persoane. Materialele folosite în cadrul acestei instruiri (afişe, manechine, broşuri, etc.) au fost donate către diferite spitale cu scopul ca cei instruiţi în Târgu Mureş să se ducă la spitalele lor şi să instruiască, la rândul lor, mai multe persoane în procedurile pe care le-au învăţat.

Dr. Underwood a vorbit, în cadrul adunării generale a conferinţei, despre Hipertensiunea pulmonară la nou-născut. Au fost vorbitori din întreaga lume, iar subiectele au acoperit o diversitate interesantă de teme legate de îngrijirea neonatală. LDS Charities şi Asociaţia Naţională Neonatală colaborează încă din anul 2008 instruind şi informând comunitatea neonatală din România despre actualele proceduri.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.