Articol de ştiri

Biserica a donat Crucii Roşii profitul din Statele Unite a filmului „Faceți cunoștință cu mormonii”

Organizația LDS Charities (Ajutor caritabil oferit de SZU) a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a donat 1,8 milioane de dolari Crucii Roşii din Statele Unite, această sumă reprezentând profiturile filmului „Faceți cunoștință cu mormonii”, film lansat în Statele Unite în luna octombrie a anului trecut şi care îşi va avea premiera europeană în data de 23 mai, ora 18:00 la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca. Gary E. Stevenson, episcopul care prezidează al Bisericii, a înmânat cecul lui Cliff Holtz, președintele Serviciilor Umanitare ale Crucii Roșii din Statele Unite, în cadrul unui eveniment care a avut loc în orașul Salt Lake.

Episcopul Stevenson a spus: „Datorită acestei colaborări de lungă durată [cu Crucea Roșie din Statele Unite], am hotărât că, atunci când filmul «Faceți cunoștință cu mormonii» avea să fie lansat, noi urma să donăm profiturile obținute de pe urma lui Crucii Roșii din Statele Unite. 

Lansarea filmului «Faceți cunoștință cu mormonii» a depășit aşteptările tuturor”.

Acest film documentar a fost lansat în cinematografele din Statele Unite în data de 10 octombrie 2014 și a rulat în peste 400 de cinematografe de peste ocean.

„Faceți cunoștință cu mormonii” a fost cel mai vizionat film în peste o sută de cinematografe, rulând cu casa închisă pe tot teritoriul Statelor Unite, inclusiv în oraşele New York, Detroit, Miami, Salt Lake, Las Vegas, Dallas, Phoenix și în cinematografe din California.

Referindu-se la modul în care Biserica a reacționat de atât de multe ori când anumite zone ale lumii au fost lovite de un dezastru, Gail J. McGovern, directorul executiv și președintele Crucii Roșii din Statele Unite, a spus: „Nu există nicio organizație care să poată mobiliza oameni care să ofere o mână de ajutor mai bine decât Biserica SZU”.

Heidi Ruster, directoarea Crucii Roșii din regiunea Utah, a accentuat faptul că Biserica a fost un partener activ nu doar a Crucii Roșii din Utah, ci din întreaga lume. Ea a spus: „O surpriză pe care Biserica ne-a făcut-o anul acesta a fost faptul că ne-a donat profitul obținut de pe urma filmului «Faceți cunoștință cu mormonii». Suntem atât de recunoscători pentru acest lucru”.

Încă de la început, Biserica a anunțat că profitul net obținut din vânzările box-office de pe urma filmului va fi donat Crucii Roșii din Statele Unite. Totalul vânzărilor box-office din Statele Unite a fost puțin peste 6 milioane de dolari, făcându din film unul dintre cele mai bune 40 de documentare ale tuturor timpurilor. După achitarea tuturor costurilor cinematografice şi de distribuire, profitul net a fost puţin sub 1,8 milioane de dolari. Donația pe care Biserica a oferit-o Crucii Roșii a fost de exact 1,8 milioane de dolari.

Crucea Roșie și Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă colaborează în vederea ajutării oamenilor nevoiași de aproape 100 de ani. În timpul Primului Război Mondial, femeile din organizația Bisericii numită Societatea de Alinare s-au alăturat Crucii Roșii pentru a produce și conserva alimente, a strânge fonduri, a igieniza locuri, a se îngriji de copii și pentru a face alte acte de slujire. Societatea de Alinare a colaborat, de asemenea, cu cei de la Crucea Roșie la începutul anilor 1900, când peste 10.000 de surori de la Societatea de Alinare au urmat cursuri de asistente medicale, de prim ajutor și de nutriție organizate de Crucea Roșie.

Biserica s-a numărat printre cele 15 organizații comunitare și persoane care au fost onorate pentru actele lor de slujire în cadrul unei gale în onoarea eroilor locali. Sharon Eubank, directoarea Serviciilor Umanitare, a ridicat premiul Outstanding Community Partner (Un partener de nădejde al comunității) acordat Bisericii.

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.