Subiect

Îngrijirea sănătăţii

Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă sunt cunoscuţi pentru stilul de viaţă sănătos. Un plan de sănătate pentru membrii Bisericii a fost pus pe hârtie pentru prima dată în anul 1833 de către preşedintele Joseph Smith şi el l-a prezentat primilor membri indicând clar că este o revelaţie de la Dumnezeu. Astăzi, sfinţii din zilele din urmă numesc aceste îndrumări cu privire la sănătate „Cuvântul de înţelepciune” (Doctrină şi legăminte 89).

Prevederile codului de sănătate includ: sunt interzise băuturile alcoolice, sunt interzise fumatul şi mestecatul tutunului şi sunt interzise „băuturile fierbinţi” – se consideră că acestea înseamnă ceaiul negru şi cafeaua. „Ierburile sănătoase” împreună cu fructele şi grânele sunt în mod special recomandate. Carnea trebuie folosită „moderat”. Biserica explică, de asemenea, că utilizarea greşită şi abuzul de diverse substanţe – ilegale, legale, prescrise prin reţete sau care fac obiectul unor reglementări guvernamentale – reprezintă o încălcare a codului sănătăţii.

„Codul sănătăţii… vechi de peste 100 de ani oglindeşte întocmai recomandările făcute acum de către oamenii de ştiinţă cu privire la sănătate şi menţinerea calităţii sănătăţii”, spune Ted Adams, Dr., director de program la Institutul pentru condiţia fizică al Spitalului SZU din oraşul Salt Lake.

Un studiu, făcut de UCLA (Universitatea California, Los Angeles) de-a lungul a 14 ani şi încheiat în 1997, a urmărit rata mortalităţii şi practicile privind sănătatea în rândul a 10.000 de membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă din California. Acesta a constat: membrii Bisericii care au adoptat codul de sănătate au avut una dintre cele mai scăzute rate ale mortalităţii din cauza cancerului şi bolilor cardiovasculare din Statele Unite – mai puţin de jumătate din rata mortalităţii respective înregistrate în rândul populaţiei în general. Studiul a indicat de asemenea că membrii Bisericii, care au respectat codul, aveau o speranţă de viaţă cu 8 până la 11 ani mai mare decât populaţia albă a Statelor Unite, în general.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.