Articol de ştiri

Vârstnicul Jeffrey R. Holland vizitează oraşul Edinburgh în timpul aniversării a 175 de ani de existenţă a Bisericii în Scoţia

Vârstnicul Jeffrey R. Holland, din Cvorumul mondial al Celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă (mormonii), i-a vizitat pe membrii şi misioanarii Bisericii din Edinburgh (sâmbătă, 6 iunie, şi duminică, 7 iunie), vizită care a coincis cu cea de-a 175-a aniversare a primelor botezuri din cadrul Bisericii în Scoţia. Vârstnicul Holland a adus un omagiu credinţei creştine a mii de pionieri care s-au alăturat Bisericii în Scoţia şi moştenirii pe care au lăsat-o membrilor scoţieni ai Bisericii din prezent.

În anul 1840, vârstnicul Orson Pratt – un apostol de la începuturile Bisericii – a dedicat pământul Scoţiei pentru predicarea Evangheliei iar ceea ce a urmat a fost extraordinar. În cei douăzeci de ani care au urmat, mai mult de 10.000 de scoţieni s-au alăturat Bisericii.

Într-o cuvântare transmisă în direct duminică, în 56 de ţăruşi [dioceze] din nordul Europei, vârstnicul Holland a vorbit despre credinţa sa în scripturi şi convingerea spirituală care a început să ardă în pieptul său în timp ce slujea ca misionar în Marea Britanie:

„Experienţele spirituale pe care le-am avut şi afirmaţiile sfinte pe care le-am primit cu privire la Salvator şi la Biserica Sa restaurată au început când eram tânăr şi mă aflam în misiune aici, în Regatul Unit, atunci când am citit Cartea lui Mormon”.

Dânsul a continuat: „Cartea lui Mormon ocupă un loc preeminent în viaţa mea intelectuală şi spirituală, clasica tuturor operelor clasice, o reafirmare a Sfintei Biblii, un glas din ţărână, un martor pentru Hristos, cuvântul Domnului întru salvare”.

Cei prezenţi la transmisiunea de duminică au avut cuvinte de laudă despre adunarea din Edinburgh:

„O adunare religioasă este eficientă atunci când pleci de acolo mai bun decât ai fost când ai venit – eu plec cu un entuziasm reînnoit”. (Penny Casey din Dalkeith)

„A fost, cu adevărat, deosebit să avem un apostol al Domnului în Scoţia, depunându-şi cu atâta putere mărturia cu privire la Salvatorul Isus Hristos, Evanghelia Sa şi importanţa Cărţii lui Mormon… am de gând să împărtăşesc această experienţă prietenului meu.” (Simon Beveridge din Edinburgh)

Un misionar renumit de la începuturile Bisericii care a predicat în Scoţia în anii 1890 a fost David O. McKay care, mai târziu, a devenit preşedinte al Bisericii. Odată, în timpul misiunii lui, îi era dor de casă şi a spus că, pe când mergea pe stradă, a văzut o inscripţie cioplită într-o boltă – «Orice parte ai avea, Îndeplineşte bine partea ta» – care l-a încurajat. Acum, aceste cuvinte se găsesc inscripţionate pe un monument din curtea sediului Bisericii din Edinburgh.

Vârstnicul Holland a locuit în Regatul Unit în perioada 1990-1993, în care a slujit în calitate de preşedinte al Zonei Nord, Europa, a Bisericii. Dânsul a fost rânduit membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli în anul 1994. În momentul primirii acestei chemări, vârstnicul Holland era membru al Primului Cvorum al celor Şaptezeci, în care fusese chemat în 1989. Din 1980 până când a fost chemat în calitate de conducător mondial al Bisericii, în 1989, Jeffrey R. Holland a slujit în calitate de al nouălea preşedinte al Universităţii Brigham Young din Provo, Utah, S.U.A. Dânsul a răspuns de sistemul de educaţie al Bisericii.

Sunt peste 26.000 de membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în Scoţia, totalul de membri din Regatul Unit fiind de 186.000.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.