Comunicat de presă

Tineri adulți adresează conducătorilor Bisericii „întrebări ale sufletului” în cadrul evenimentului Față în față

Orașul Salt Lake – Tineri adulți din întreaga lume vor participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri alături de conducători ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă

Orașul Salt Lake – Tineri adulți din întreaga lume vor participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri alături de conducători ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă transmisă în direct din Utah în data de 15 septembrie 2019, la ora 17 OVM.

 

Vârstnicul Ulisses Soares, apostol în Biserica lui Isus Hristos, și vârstnicul Craig C. Christensen, autoritate generală-Cei Șaptezeci, vor răspunde la întrebări în cadrul transmisiunii care va avea loc de la Universitatea Brigham Young din Utah.

Deoarece vârstnicul Soares este vorbitor nativ de portugheză, pentru prima dată în cadrul unui eveniment Față în față, răspunsurile la întrebările în portugheză și spaniolă vor fi traduse în limba engleză.

Peste o mie de întrebări au fost trimise din întreaga lume, inclusiv din Germania, Marea Britanie, Danemarca, Japonia, Republica Democrată Congo, Brazilia, Guatemala și Liberia.

Deși conducătorii Bisericii pot alege ce subiecte să abordeze, întrebările cuprind o gamă largă de subiecte, de la atracția față de persoane de același sex până la dependența de pornografie, diferențele dintre sexe, etc.

De exemplu, o tânără adultă din Utah a întrebat: „De-a lungul ultimului an, am ajuns într-o lume personală întunecată luptându-mă cu depresia și anxietatea. Deși este greu uneori, continui să mă duc la adunările Bisericii și să iau din împărtășanie, încerc să ajung la templu în fiecare săptămână, îmi studiez scripturile și mă rog. Am încredere că Dumnezeu există, însă nu mai pot simți nimic. Nu simt Spiritul alinându-mă și mă simt singură. Ce pot să fac?”.

Alte întrebări au legătură cu provocările vieții de tânăr adult. Un tânăr adult din Australia a întrebat: „Sunt la faza în care trebuie să încep să iau în calcul faptul de a mă muta din casa părintească și de a fi mai independent, însă mi-e teamă s-o fac, deoarece îmi place să fiu cu familia și nu mă simt pregătit ca lucrurile să se schimbe. Aveți vreun sfat care să mă ajute în această tranziție?”.

Răspunsurile din partea conducătorilor Bisericii vor fi puse la dispoziție pe churchofjesuschrist.org, pe pagina de Facebook a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă și pe YouTube. Cei care nu pot lua parte la evenimentul transmis în direct sunt încurajați să se adune împreună cu familia, cu membrii episcopiei sau cu prietenii și să vizioneze înregistrarea evenimentului când vor putea.

Vârstnicul Soares invită, de asemenea, tinerii adulți să completeze fraza: „Evanghelia îmi dă speranță, deoarece… ” pe rețelele de socializare folosind hashtag-ul #YAface2face sau #LDSdevo. Postări selectate vor fi subliniate în timpul adunării de devoțiune transmisă în întreaga lume.

Evenimentele Față în față au început să aibă loc în anul 2014 pentru a ajuta tinerii și tinerii adulți să interacționeze cu apostoli și cu membri influenți ai Bisericii. În cadrul evenimentelor anterioare au participat David Archuleta, cântăreț și compozitor care a câștigat locul doi în cadrul emisiunii American Idol, Lindsey Stirling, violonistă care dansează și cântă muzică hip hop și este cunoscută pentru stilul ei muzical unic, precum și Piano Guys, formație care face senzație pe YouTube. În cele peste douăsprezece transmisiuni de până acum, conducătorii Bisericii au inspirat membrii și s-au străduit să le răspundă la întrebări.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.