Comunicat de presă

Vârstnicul Neil L. Andersen dedică Templul Lisabona, Portugalia

Acesta este al 14-lea templu din Europa și al 166-lea din lume

LISABONA – Vârstnicul Neil L. Andersen, membru în Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a dedicat Templul Lisabona, Portugalia, în trei sesiuni, în ziua de duminică, 15 septembrie 2019. Fiecare sesiune a fost transmisă membrilor Bisericii din întreaga țară.

      

Vârstnicul Andersen a spus că a fost încântat să aibă prilejul de a veni în Portugalia și a dedica Templul Lisabona, fiind special însărcinat de Prima Președinție să facă acest lucru.

Elder Neil L. Andersen "Este aproape de neconceput să ne gândim cât de important este acest templu pentru viitorul lucrării aici în Portugalia. Membrii știu cu adevărat acum că Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Ultimele Zile va fi înființată în Portugalia până la revenirea Mântuitorului. Nimeni nu ar construi o Casă a Domnului dacă nu vor exista oameni neprihăniți pentru a primi Domnul Isus Hristos când va veni."

 

Alături de vârstnicul Andersen, la tradiționala Ceremonie a pietrei din capul unghiului au fost prezenți vârstnicul José A. Teixeira, din Președinția celor Șaptezeci; Vârstnicul Kevin R. Duncan, din Cei Șaptezeci și director executiv al Departamentului Temple al Bisericii; vârstnicul Gary B. Sabin, președinte al Zonei Europa a Bisericii, și vârstnicul Joaquim Moreira, autoritate a zonei-Cei Șaptezeci.

Vârstnicul Teixeira a explicat de ce este templul atât de important pentru membrii Bisericii.

Elder José A.Teixeira " Templul Lisabonei este un templu care ne înalță sufletul. Este un templu elegant care ne amintește de Domnul. Acest templu este literalmente un simbol al credinței membrilor Bisericii din ultimii 40 de ani. Simt o mare bucurie în inima mea să văd acest templu aici la Lisabona și sunt sigur că această bucurie este împărtășită de toți membrii Bisericii din Portugalia."

Templul a fost anunțat în luna octombrie a anului 2010, de președintele de atunci, Thomas S. Monson. Primele săpături au început în luna decembrie a anului 2015. Complexul templului este situat pe Avenida Dom João II, în vecinătatea Parcului Națiunilor (Parque das Nações), în Lisabona, Portugalia.

Sâmbătă, 14 septembrie, a avut loc o adunare de devoțiune pentru tineri care s-a desfășurat în casa de întruniri a Bisericii, situată lângă templu. Adunarea de devoțiune a fost transmisă în întregul district al templului.

În luna august a anului 2019, templul a fost deschis publicului pentru a vizita interiorul clădirii sacre și a învăța mai multe despre motivele pentru care Biserica construiește temple. Peste 18.000 de persoane au vizitat templul în acea perioadă, printre acestea numărându-se și președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa.

Templele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă sunt diferite de casele de întruniri sau capelele în care membrii se întâlnesc pentru adunările de preaslăvire de duminica. Templele sunt considerate case ale Domnului, în care învățăturile lui Isus Hristos sunt reafirmate prin botez și alte rânduieli care unesc familiile pentru eternitate. În templu, membrii Bisericii învață mai multe despre scopul vieții și fac legăminte pentru a-L urma pe Isus Hristos și a-și sluji semenii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.