Comunicat de presă

Noi resurse puse la dispoziție pentru a oferi speranță celor care se gândesc la sinucidere

„Nimic nu este mai puternic decât brațele dragostei care îi pot îmbrățișa pe cei care se luptă să învingă greutățile.” – vârstnicul M. Russell Ballard

FRANKFURT – Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a lansat recent o serie de prezentări video care oferă speranță, împreună cu multe alte resurse, care abordează tema sinuciderii și a bolilor mintale.

Milioane de oameni din întreaga lume se luptă cu pierderea, disperarea și depresia. Din păcate, multe dintre aceste persoane care suferă au gânduri de sinucidere, încearcă să se sinucidă sau își iau propria viață. Biserica speră că, prin aceste resurse, cei care au nevoie de ajutor și cei care îi iubesc vor deveni mai conștienți de ajutorul care le este pus la dispoziție și vor ști cum și când să ajute.

Multe dintre aceste prezentări video lansate îi prezintă pe vârstnicul Dale G. Renlund, membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, și pe sora Carol F. McConkie, fostă primă consilieră în președinția Tinerelor Fete https://www.churchofjesuschrist.org/study/manual/videos/preventing-suicide?lang=eng . Fiecare dintre dânșii împărtășește experiențe și discută despre importanța faptului de a fi atenți la alții și de a răspunde întotdeauna cu dragoste.

Vârstnicul Renlund ne încurajează pe toți să „ajutăm cu dragoste și să avem grijă de cei care au gânduri de sinucidere, care au încercat să se sinucidă [sau] care se simt marginalizați în orice fel. Trebuie să ajutăm cu dragoste și înțelegere. Și trebuie să facem acest lucru în deplină concordanță cu specialiști în domeniul medical, conducători ecleziastici, prieteni și cu sprijinul familiei”.https://www.churchofjesuschrist.org/study/manual/videos/understanding-suicide?lang=eng

https://www.churchofjesuschrist.org/study/manual/videos/talking-about-suicide?lang=eng

O altă prezentare video include povestea care inspiră a unui tânăr care a avut gânduri de sinucidere. În această prezentare video, el vorbește despre experiența lui cu întunericul și despre speranța pe care a putut-o regăsi având încredere în cei apropiați lui, căutând ajutorul Salvatorului Isus Hristos și asistență medicală. El afirmă că, datorită acelei speranțe pe care a regăsit-o, a putut alege să rămână. „Și voi puteți alege să rămâneți”, îi încurajează el pe alții care, poate, suferă ca el.https://www.churchofjesuschrist.org/study/manual/videos/choose-to-stay?lang=eng

Site-ul oferă informații și pentru cei dragi în legătură cu modul în care să-i ajute pe alții care pot fi în suferință. Se afirmă:

Majoritatea oamenilor care încearcă să se sinucidă nu vor să moară; ei vor, pur și simplu, să găsească alinare pentru suferința fizică, mintală, emoțională sau spirituală prin care trec. Mulți oameni care trec prin această criză manifestă semne de avertizare înainte de a încerca să se sinucidă. Dacă învățați să recunoașteți semnele de avertizare, veți fi mai pregătiți să le slujiți celor care au nevoie de ajutor.

Pentru a avea acces la toate prezentările video și toate resursele, te rugăm să vizitezi suicide.lds.org.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.