Comunicat de presă

Sărbătoriți Paștele în Europa cântând Mesia împreună cu The Tabernacle Choir

Mesia este una dintre cele mai cunoscute, iubite și frecvent interpretate partituri corale din toată muzica occidentală. Oratoriul, compus de George Frideric Handel în 1742, în doar 24 de zile cu un text scriptural compilat de Charles Jennens, istorisește viața lui Hristos în trei secțiuni, de la nașterea Sa până la moartea Sa și înviere.

Messiah_SingWithTabChoirDownload Photo

În acest an, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă îi invită pe toți oamenii să sărbătorească Paștele cu Mesia lui Handel în interpretarea The Tabernacle Choir and Orchestra at Temple Square transmis duminică, 4 aprilie 2021, la ora 11 a.m. (CET), pe site-urile oficiale ale Bisericii și pe paginile de Facebook. Pentru țările care urmează calendarul ortodox, transmisiunea se va realiza duminică, 2 mai 2021, la ora 12 ziua.

Această interpretare specială a oratoriului Mesia a fost înregistrată și transmisă în întreaga lume în ziua de Paște din anul 2018, invitații speciali fiind soliștii Amanda Woodbury, Tamara Mumford, Tyler Nelson și Tyler Simpson. Transmisă din nou în anul 2020, această interpretare va face posibil ca persoane și familii din întreaga lume să fie mai aproape de Isus Hristos, chiar în casele lor, prin muzica și textul oratoriului Mesia.

Cum să vă îmbogățiți experiența vizionării oratoriului Mesia

Acestea sunt resurse suplimentare care vă ajută să vă îmbogățiți experiența vizionării, la cerere, a interpretării, de cor și orchestră, a oratoriului Mesia (linkurile vă vor direcționa spre conținutul în limba engleză).

Alte resurse pentru Mesia de Handel

Site-ul The Tabernacle Choir (tabchoir.org/messiah) cuprinde multe surse de informații cuprinzătoare despre Handel, compunerea oratoriului Mesia, cuvântări despre Mesia rostite de conducători ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Aceste resurse pot fi folosite înainte sau după ce ascultați transmisiunea acasă. Unele dintre aceste resurse sunt, de asemenea, disponibile în franceză, germană, portugheză și spaniolă.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.