Reţelele de socializare au devenit o parte evidentă şi bine înrădăcinată în viaţa celor mai mulţi oameni. Oamenii le folosesc adesea pentru a intra în legătură cu prieteni şi membri ai familiei din întreaga lume. Însă, un alt mod de a le folosi este acela de a vă alătura altor persoane care urmăresc conferinţa generală.
Lui Riikka Voutilainen, din Finlanda, îi place să folosească Facebook-ul pentru a vorbi despre conferinţa generală; ea face acest lucru de cel puţin patru ani.
„De obicei, postez linkul o dată sau de două ori în cele două luni premergătoare conferinţei”, a spus Voutilainen. „Apoi, în ziua conferinţei, [eu postez] link-urile către diferitele sesiuni.”
Din şase în şase luni, ea se alătură paginii evenimentului care este creată cu ocazia conferinţei generale pentru a-şi anunţa prezenţa şi pentru a invită câţiva prieteni trimiţându-le un mesaj și postând și un link împreună cu mesajul trimis.
Ea postează cuvântări care i-au plăcut, adăugând propriul comentariu sau un citat din acea cuvântare.
La fel face şi Izabela Geambaşu din Romania. „Conferinţa Generală este un moment extraordinar pentru a împărtăşi cu prietenii mei ceea ce este atât de important pentru mine. Este un moment de reîncărcare spirituală, aşadar îi invit pe toţi să participe”, a împărtăşit Geambaşu. „Îmi iau notiţe pe tot parcursul conferinţei şi împărtăşesc citate şi memeuri tuturor pe Facebook.”
Mariei Huber, din Austria, îi place să folosească Facebook-ul pentru a se alătura unui grup format cu ocazia conferinţei generale, arătându-le, astfel, oamenilor că ea participă.
„Îmi place să văd care dintre cuvântări ajung să fie postate de către prietenii mei, atât pe Facebook, cât şi pe Twitter”, a spus Huber. „Îmi scriu părerea despre ele şi, poate, împărtăşesc câteva citate sau remarci”.
Ea navighează pe Pinterest şi caută citate şi memeuri, reciteşte citate în tweets sau în format vintage-styled pinuite de alții. Acest lucru îi reaminteşte gândurile pe care le-a avut în timpul cuvântării şi „ajută ca experienţa trăită în timpul conferinţei generale să dureze mai mult decât un sfârşit de săptămână”.
„Prin intermediul Internetului, avem tendinţa să vizionăm singuri sau doar cu familia şi să uităm cât de mare este de fapt congregaţia care vizionează”, a spus Huber.
Moses Parkinson, din Austria, foloseşte, de asemenea, Facebook-ul pentru a posta despre conferinţa generală.
„Eu trimit rezumate ale cuvântărilor rostite”, a spus Parkinson. „Folosesc şi Twitter-ul, doar nu atât de mult ca Facebook-ul.” Parkinson are un prieten care s-a alăturat Bisericii datorită reţelelor de socializare.
În perioada 4-5 aprilie, conferinţa generală va fi transmisă pe Internet şi în clădirile Bisericii din întreaga Europă. În Europa sunt peste 1.200 de clădiri în care se poate urmări conferința generală.
Toată lumea este invitată să vină.