Articol de ştiri

Corul Tabernacolului Mormon a fost inclus în Galeria celebrităţilor americane de muzică clasică

Corul Tabernacolului Mormon a fost inclus în Galeria celebrităţilor americane de muzică clasică. Anunţul a fost făcut joi, 26 februarie 2015, înainte de concertul corului susţinut în cadrul Conferinţei Naţionale a Asociaţiei dirijorilor corali americani, desfăşurată în oraşul Salt Lake.

Tim Sharp, directorul executiv al Asociaţiei dirijorilor corali americani, a făcut anunţul la cererea Consiliului de administraţie al Galeriei celebrităţilor americane de muzică clasică. Includerea în această galerie onorează corul pentru cei peste 140 de ani de devotament faţă de artele corale şi pentru prezenţa sa însemnată în lumea muzicii clasice. „Acest ansamblu artistic remarcabil format din 360 de voluntari a inspirat generaţii de dirijori corali, asemenea dumneavoastră şi mie, prin concerte, înregistrări, transmisiuni, turnee şi apariţii prestigioase la Expoziţii Universale şi la ceremonii de învestire ale preşedinţilor Statelor Unite”, a spus Sharp. „Alături de Orchestra din Piaţa Templului, membrii corului continuă să ne inspire prin activitatea lor.”

Preşedintele Corului Tabernacolului Mormon, Ron Jarrett, a spus că a fost o experienţă minunată să primească medalionul „Galeria celebrităţilor americane de muzică clasică” în prezenţa unor asemenea colegi distinşi din domeniul muzicii şi susţinători ai muzicii corale. „Primirea aceastei distincţii este o onoare. Clădim pe temelia aşezată de cei dinaintea noastră, care şi-au dedicat vieţile muzicii datorită puterii ei de a uni şi a oferi alinare, pace şi bucurie. Vom continua să căutăm excelenţa în cântec pentru generaţiile următoare.”

Corul se alătură acum altor membri ai Galeriei celebrităţilor americane de muzică clasică, printre care John Williams, Frederica von Stade, Igor Stravinsky, Aaron Copland, John Philip Sousa, Beverly Sills, Itzak Perlman, Yo-Yo Ma, Scott Joplin, George Gershwin, Duke Ellington, Leonard Bernstein, Robert Shaw, Chanticleer, Dale Warland şi Weston Noble.

Ca parte a includerii, o nouă piatră inscripţionată cu numele corului va fi montată în pavaj pe Aleea celebrităţilor americane de muzică clasică din Parcul Washington, în Cincinnati, Ohio. Folosind dispozitivele mobile, vizitatorii pot învăţa despre cei incluşi în galerie citind biografii, văzând fotografii, făcând tururi audio didactice şi ascultând muzică.

Înfiinţată în anul 1996, Galeria celebrităţilor americane de muzică clasică urmăreşte să dezvolte şi să sprijine entuziasmul faţă de muzica clasică în America, sărbătorind diferitele aspecte ale măiestriei muzicii clasice.

Corul Tabernacolului Mormon este unul dintre cele mai vechi, mari şi distincte coruri din lume şi, de peste un secol, încântă inimile oamenilor. Când sfinţii din zilele din urmă s-au mutat în Valea Salt Lake din vestul Americii. sub îndrumarea preşedintelui Bisericii, Brigham Young, a fost format un mic cor care a cântat pentru prima oară în cadrul unei conferinţe a Bisericii, la data de 22 august 1847, la numai 29 de zile de la sosirea primilor pionieri.

De la acest început modest, corul a devenit un fenomen muzical internaţional. În anul 1929, corul a început difuzarea programului radio „Muzică şi cuvânt spiritual”. Acum – cu cele peste 4.000 de emisiuni difuzate de peste 2.000 de posturi de radio şi televiziune – este cel mai longeviv program transmis neîntrerupt de către o reţea de difuziune. Corul are o prezenţă activă pe Internet şi pe reţelele de socializare, inclusiv pe YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest şi Google+.

În calitate de ambasadoare a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, această organizaţie muzicală fără asemănare transcende graniţele culturale şi pe cele dintre generaţii unind prin muzică oameni de pretutindeni.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.