Comunicat de presă

Profetul va dedica Templul Roma, Italia

Intreaga Primă Preşedinţie şi toți membrii Cvorumului celor Doisprezece Apostoli vor fi prezenți

Președintele Russell M. Nelson al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă va dedica Templul Roma, Italia, duminică, 10 martie 2019. Spre deosebire de majoritatea dedicărilor templelor, la Roma vor fi incluse trei zile de ceremonii de dedicare (în total șapte sesiuni), astfel încât mai mulți sfinți din zilele din urmă să poată participa la desfășurarea acestor ceremonii speciale. De asemenea, întreaga Primă Preşedinţie şi toți membrii Cvorumului celor Doisprezece Apostoli vor fi împreună la Roma. Aceasta se crede a fi prima dată în istoria Bisericii când toți cei 15 conducători se întâlnesc într-un loc din afara Statelor Unite.

 

Templul, în adevăratul înțeles al cuvântului, este casa lui Dumnezeu. Fiecare templu este un sanctuar sfânt în care ceremonii sacre și rânduieli ale Evangheliei se înfăptuiesc pentru cei vii și, de asemenea, în numele celor morți”, a spus președintele Nelson la prezentarea unui nou tur virtual al Templului Roma, Italia. „Noi construim temple pentru ca membrii noștri credincioși să le poată vizita deseori și să primească cele mai sacre rânduieli ale credinței noastre. Înainte de a fi dedicate pentru scopul lor sacru, publicul este invitat să vadă frumusețea templului și să afle despre angajamentele pe care le luăm, acolo, față de Dumnezeu.”

De ce se acordă atât de multă atenție templului Bisericii din Roma? La conferința de presă cu privire la Templul Roma, care a avut loc în ianuarie, vârstnicul David A. Bednar (președintele Departamentului Bisericii pentru temple și istoria familiei) a explicat situația și perspectiva credinței în întreaga lume. Dânsul a recunoscut că Roma este unul dintre locurile cu cea mai mare însemnătate istorică în lume, un oraș bogat în istoria biblică, în care apostolii din vechime, Petru și Pavel au predicat Evanghelia lui Isus Hristos.

„Aceasta este o religie mondială”, a spus vârstnicul David A. Bednar vorbind despre Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. „Avem peste 16 milioane de membri și Biserica este recunoscută și stabilită în mai mult de 170 de națiuni, astfel încât este doar o problemă de timp înainte de a avea temple în cele mai importante orașe din lume, dar este de o importanță deosebită faptul de a avea un templu în Roma, Cetatea Eternă.

La aceeași conferință de presă, ținută în fața vitraliului strălucitor, având o compoziție centrată pe Hristos, din interiorul centrului pentru vizitatori al templului, vârstnicul Massimo De Feo a vorbit despre locul Romei în istoria creștinismului.

„Roma, fiind centru al creștinismului de-a lungul timpului, nu putea să nu aibă un templu [al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă] dedicat lui Isus Hristos", a spus vârstnicul De Feo, autoritate generală-Cei Şaptezeci și originar din Italia. „Roma este, de asemenea, Cetatea Eternă. Aveam nevoie de templu în Cetatea Eternă, deoarece ea este un simbol al eternității. Templul este locul în care învățăm că viața este eternă.”

Templele sfinților din zilele din urmă sunt diferite de bisericile în care membrii se întâlnesc în zilele de duminică pentru adunările de preaslăvire. Templele sunt considerate „Case ale Domnului”, în care învățăturile lui Isus Hristos sunt reafirmate prin căsătorie, botez şi alte ceremonii care unesc familiile pentru eternitate.

Înaintea ceremoniilor de dedicare care au loc de duminică până marți, președintele Nelson va conduce sâmbătă seara o adunare de devoțiune pentru tineretul local, care va sublinia importanța pe care o au templele sfinților din zilele din urmă.

Templul din Roma va deservi 23.000 membri ai Bisericii care trăiesc în Italia și în țările învecinate. În prezent, sunt mai mult de 160 de temple în funcțiune în lumea întreagă, inclusiv 14 în Europa.

Materiale suplimentare

Casă deschisă, Templul Roma, Italia
/Publicul este invitat sa viziteze Templul Roma, Italia

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.