Comunicat de presă

LDS Charities publică raportul anual pentru 2018

Milioane de persoane au slujit în 141 de țări și teritorii

„Avem sentimente de recunoștință profundă și de apropiere față de fiecare persoană care și-a adus aportul la succesul muncii umanitare din anul 2018”, a spus sora Sharon Eubank, director al LDS Charities și prima consilieră în președinția generală a Societății de Alinare a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din urmă.

LDS Charities, brațul umanitar al Bisericii, a publicat raportul pentru anul 2018, care arată că Biserica și cei peste 1.900 de asociați ai săi au oferit ajutor, anul trecut, prin intermediul celor 2.885 de proiecte desfășurate în 141 de țări.

 

„Acest raport anual reprezintă dragostea frățească a zeci de mii de oameni”, a explicat sora Eubank, care a spus că orele de voluntariat și donațiile „duc la lucruri mari din donații mai mici”.

Japonia a fost afectată în anul 2018 de dezastre naturale, inclusiv cutremure de pământ, taifunuri și inundații. În lunile aprilie și iunie, două cutremure de pământ cu magnitudinea de 6,1 care au avut loc în regiunile Shimane și Osaka au afectat mii de oameni. La sfârșitul lunii iunie și la începutul lunii iulie, ploaia torențială și inundațiile au afectat partea sud-vestică a Japoniei – cele mai grave de care țara a avut parte în ultimele decenii. Peste 200 de oameni au murit și peste un milion au fost forțați să-și părăsească locuințele. LDS Charities a lucrat alături de multe organizații naționale și locale care oferă ajutor în caz de calamitate și pentru curățenie.

„Majoritatea [persoanelor] au donat o sumă mică de bani către fondul Ajutor umanitar, ca sacrificiu personal, pentru că nu puteau să citească știrile și să nu facă ceva”, a adăugat sora Eubank. „Reprezintă, de asemenea, nenumăratele ore de lucru ale voluntarilor – din nou ca sacrificiu personal – care au venit și au ajutat oameni să înfrunte unele dintre cele mai grele momente”.

În anul 2018, LDS Charities a acționat și în cazul dezastrelor internaționale din Saipan și Guatemala. În Statele Unite, provizii pentru situații de urgență au fost oferite supraviețuitorilor a două uragane mari și ai celui mai devastator incendiu din istoria Californiei.

Biserica a lucrat, de asemenea, cu agenții pentru refugiați, cum ar fi International Rescue Committee pentru a ajuta refugiații să primească paturi, îmbrăcăminte și hrană, precum și ocazii de angajare și de învățare a limbii. Anul trecut, au fost desfășurate 371 de proiecte împreună cu agenții de relocare în 56 de țări.

Alte evenimente importante din anul 2018

Răspuns în situații de urgență: 155 de proiecte în 50 de țări

Asigurarea hranei: 311.700 de oameni ajutați în 16 țări; 51 de burse acordate unor studenți din 11 țări

Oftalmologie: 309.800 de oameni ajutați în 35 de țări

Asistență pentru mame și nou născuți: 53.800 de îngrijitori instruiți în 39 de țări

Apă potabilă și igienă: 657.500 de oameni ajutați în 28 de țări

Vaccinări: șapte campanii de care au beneficiat șapte țări

Scaune rulante: 53.800 de oameni ajutați în 40 de țări

Începând din anul 1985, LDS Charities a oferit ajutor în valoare de peste 2,2 miliarde de dolari, inclusiv în numerar, bunuri și servicii în 197 de țări și teritorii.

„Încă sunt multe lucruri de făcut”, a spus sora Eubank. „Alte situații de urgență și nevoi vor apărea și suntem recunoscători pentru resursele prin care continuăm să ajutăm.” Citiți întregul articol pe ldscharities.org.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.