Moldova-Romania-038.JPG
Comunicat de presă

Primul Centru pentru Instruire Personală din Europa deschis în Chişinău, Moldova

Biserica deschide în Moldova un centru pentru a-i ajuta pe oameni să se bizuie pe forţele proprii

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din zilele din Urmă îşi sporeşte eforturile pe care le face pentru a-i ajuta pe membrii din Europa şi persoanele de alte confesiuni să se bizuie mai mult pe forţele proprii.

Biserica a deschis un Centru pentru Instruire Personală în Chişinău, Moldova, în ziua de 15 octombrie, primul de acest fel din Zona Europa. La ceremonia de tăiere a panglicii au participat Mihai Moldovanu, reprezentantul Ministrului Sănătăţii la Primăria din Chişinău, Tatiana Badan, preşedinta Organizaţiei primarilor, două posturi naţionale de televiziune, ProTV şi TV7, şi alţi lideri de opinie importanţi.

Centrul este deschis pentru toţi şi oferă cursuri gratuite, în care se vor preda abilităţile necesare pentru a găsi şi păstra un loc de muncă şi dezvoltarea bizuirii pe forţele proprii. Obiectivul este ca participanţii să fie capabili să se întreţină atât pe ei înşişi, cât şi pe familiile lor. Subiectele cursurilor includ dezvoltarea abilităţii de a răspunde întrebărilor unui interviu, alcătuirea unui CV, dezvoltarea unei afaceri, găsirea unui loc de muncă şi studiul limbii engleze.

„Principiul bizuirii pe forţele proprii este extrem de important în ţările în curs de dezvoltare, în care aparent lipsesc ocaziile de a găsi locuri de muncă ce oferă perspective“, a spus John Cooley, misionar care slujeşte în Moldova, în programul de bizuire pe forţele proprii. „Cineva care începe să spere, în timpuri sau circumstanţe dificile, poate învăţa cum să găsească un loc de muncă ce oferă perspective. Trebuie să le schimbi inimile şi ei se vor ridica singuri din sărăcie.”

”Noi Îl urmăm pe Isus Hristos”, a spus Clark Ivory, preşedintele Misiunii Bisericii în Moldova şi România, despre motivul pentru care Biserica a fost interesată să construiască acest Centru pentru Instruire Personală. „Nouă ne pasă de bunăstarea individuală şi sperăm că acest Centru va îmbunătăţi vieţile multor cetăţeni din Moldova şi le va lumina viitorul.”

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă este o Biserică creştină cu peste 15 milioane de membri în întreaga lume şi mai mult de o jumătate de milion în Europa. Servicii umanitare extinse sunt oferite cetăţenilor în întreaga lume. Din 2001, Biserica a fost implicată în 117 proiecte umanitare în Moldova. Proiectele donate aici includ sisteme de alimentare cu apă potabilă în mai multe sate, sute de scaune rulante donate anual pentru persoane cu dizabilităţi şi multe proiecte ai căror beneficiari au fost copiii din orfelinatele şi şcolile din Moldova.

Centrul este situat pe strada Alexandru cel Bun 144/1, Chişinău, Republica Moldova.

* [Persoanlele interesate în cursuri gratuite sau instruire și consultație individuală pot suna la numărul 068171148 (RO) sau 068588200 (RU) sau pot vizita paginile www.instruireata.md, www.mormonii.md, www.facebook.com/instruire.personala.]

* numai pentru site-ul Bisericii şi mediile de socializare din Moldova  

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.