Subiect

Munca şi bizuirea pe forţele proprii

Nu îţi irosi timpul, nici nu îţi îngropa talentul pentru a nu fi cunoscut. Doctrină şi legăminte 60:13

„Munca vă face cinste. Dezvoltarea capacităţii de a munci vă va ajuta să vă aduceţi contribuţia în lumea în care trăiţi. Vă va mări respectul de sine. Vă va binecuvânta pe voi şi familia voastră, atât acum, cât şi în viitor.

Obişnuinţa de a munci se formează acasă. Ajutaţi-vă familia participând de bunăvoie la munca necesară pentru a întreţine o casă. Învăţaţi din timp să vă gestionaţi cu înţelepciune banii şi să trăiţi în limita mijloacelor voastre financiare. Urmaţi învăţăturile profeţilor plătindu-vă zeciuiala, evitând să faceţi datorii şi economisind pentru viitor.

Stabiliţi-vă ţeluri înalte şi fiţi dornici să munciţi din greu pentru a le realiza. Autodisciplinaţi-vă şi deveniţi persoane de nădejde. Faceţi tot ce puteţi în chemările voastre din Biserică, la şcoală, la locul de muncă şi în alte activităţi pe care le desfăşuraţi. Tinerii băieţi trebuie să fie dornici să facă ce este necesar pentru a fi pregătiţi să slujească în misiuni cu timp deplin. Tatăl Ceresc v-a dat daruri şi talente şi ştie ce sunteţi capabili să realizaţi. Căutaţi ajutorul şi îndrumarea Sa în timp ce vă străduiţi să vă realizaţi ţelurile.

Domnul ne-a poruncit să nu fim leneşi. Lenea poate duce la comportament nepotrivit, poate strica relaţii şi poate avea ca rezultat păcatul. O formă de lene este petrecerea unor perioade de timp îndelungate în activităţi care vă împiedică să faceţi o muncă utilă, cum ar fi folosirea internetului, jocurilor video şi urmărirea emisiunilor de televiziune.”

Pentru întărirea tineretului p.40

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.