Subiect

Postul

Când membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă postesc, ei nu mănâncă și nu beau, în mod voluntar, o anumită perioadă, cu scopul de a se apropia mai mult de Dumnezeu și a cere binecuvântările Sale. Membrii Bisericii sunt încurajați să postească o duminică pe lună (în duminica de post) și în alte momente după cum au nevoie sau cum doresc. Sfinții din zilele din urmă cred că postul, împreună cu rugăciunea sinceră, pot oferi tărie spirituală, îi pot ajuta să se apropie de Dumnezeu și să se pregătească să primească binecuvântările Sale.

Sfinții din zilele din urmă pot alege să postească din diferite motive, cum ar fi: pentru a-L slăvi pe Dumnezeu și a-și exprima recunoștința față de El (vedeți Alma 45:1), pentru a-L ruga pe Dumnezeu să-i binecuvânteze pe cei bolnavi sau în suferință (vedeți Matei 17:14-21), pentru a obține tărie să reziste ispitelor (vedeți Isaia 58:6), pentru a primi îndrumare în chemările din Biserică (vedeți Faptele apostolilor 13:2-3; Alma 17:3) și pentru alinare în timpul perioadelor cu probleme, tristețe sau suferință (vedeți Alma 28:4-6; 30:1-2).

Duminica de post și donațiile de post

Biserica desemnează o duminică în fiecare lună, de obicei, prima duminică din lună, ca zi de post. Membrii sunt rugați să nu mănânce și să nu bea două mese consecutive sau aproximativ 24 de ore. Sunt rugați, de asemenea, să ofere Bisericii banii pe care i-ar fi cheltuit pe mâncare pentru acele două mese, pentru ca Biserica, prin sistemul ei de bunăstare, să-i folosească pentru a avea grijă de cei nevoiași. Acești bani reprezintă o donație de post. Biserica folosește donațiile de post pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.