Comunicat de presă

Planurile pentru funeraliile președintelui Thomas S. Monson anunțate

Funeraliile președintelui Thomas S. Monson, conducătorul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vor avea loc în Centrul de Conferințe din Piaţa Templului, vineri, 12 ianuarie 2018, de la ora 12:00 OVM (ora 21 ora României). Funeraliile vor fi deschise publicului larg, în vârstă de cel puţin 8 ani. Trupul neînsuflețit va fi expus public pentru un ultim omagiu joi, 11 ianuarie, între orele 9:00-20:00 OVM în Centrul de Conferințe.

 

Președintele Monson a decedat din cauze naturale în data de 2 ianuarie 2018, în orașul Salt Lake la vârsta de 90 de ani. (Citiți mai multe despre viața dânsului aici.) Dânsul a fost al 16-lea președinte în istoria de 187 de ani a Bisericii lui Isus Hristos a Sinților din Zilele din Urmă și a slujit în calitate de președinte din 3 februarie 2008.

Cei care doresc să participe la funeralii la Centrul de Conferințe (care are o capacitate de 21.000 de locuri) trebuie să îşi ocupe locurile înainte de ora 11:30. Locuri suplimentare, cu vizionarea procesiunilor pe ecran uriaș, vor fi puse la dispoziţie în Tabernacol, Assembly Hall şi în Sala de teatru a Centrului de Conferințe.

Funeraliile vor fi transmise în direct pe MormonNewsroom.org, mormontabernaclechoir.org, LDS.org (în engleză, spaniolă și portugheză), KSL TV, aplicația KSL TV, BYUtv, BYUtv Global, KBYUtv Eleven, BYUtv International, Mormon Channel, Canal Mormón (spaniolă) și prin sistemul de satelit al Bisericii. De asemena, o transmisiune audio se va face pe KSL radio și BYU Radio.

O ceremonie privată de înmormântare va avea loc la Cimitirul orașului Salt Lake, după funeralii.

Vă puteţi exprima condoleanţele pe pagina de Facebook oficială a președintelui Monson sau prin e-mail la condolences@ldschurch.org.

În loc de flori, pot fi făcute donaţii în fondul de ajutor umanitar sau în fondul general pentru misionari al Bisericii, la give.lds.org/monson.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.