Comunicat de presă

Russell M. Nelson este noul președinte al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă

Russell M. Nelson este noul președinte al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Anunțul a fost făcut astăzi, 16 ianuarie, 2018 în orașul Salt Lake, Utah. Președintele Nelson, în vârstă de 93 de ani, este succesorul președintelui Thomas S. Monson, care a decedat în data de 2 ianuarie 2018. În calitate de președinte al Bisericii, dânsul este conducătorul credinței la nivel mondial, care cuprinde peste 16 milioane de membri.

Dânsul i-a chemat pe Dallin H. Oaks, în vârstă de 85 de ani, ca prim consilier și pe Henry B. Eyring, în vârstă de 84 de ani, ca al doilea consilier, pentru a sluji alături de dânsul în cadrul Primei Președinții, cel mai înalt organism de conducereal Bisericii.

 

Președintele Russell M. Nelson a fost chemat ca membru al Cvorumului celor Doisprezece ApostolialBisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în data de 7 aprilie 1984. Dânsul a fost pus deoparte ca președinte al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli în data de 15 iulie 2015, de către președintele Thomas S. Monson.

Chirurg şi cercetător în domeniul medicinii renumit pe plan mondial, dr. Nelson a obţinut diplomele de licenţă şi masterat la Universitatea Utah (1945, 1947). Printre societăţile universitare de renume al căror membru a fost se numără Phi Beta Kappa şi Alpha Omega Alpha. Dânsul şi-a făcut rezidenţiatul în chirurgie la Massachusetts General Hospital din Boston şi la Universitatea Minnesota, unde i s-a conferit titlul de doctor. în anul 1954. De asemenea, i s-au conferit titluri onorifice de Doctor în Ştiinţe de către Universitatea Brigham Young, în 1970, de Doctor în Ştiinţe Medicale de către Universitatea Statului Utah, în 1989, şi de Doctor în Ştiinţe Umane de către Snow College, în 1994.

Activitatea sa profesională a cuprins funcţii de profesor-cercetător de chirurgie, director al Secţiei de Chirurgie Toracică din cadrul Universităţii Utah şi preşedinte al Secţiei de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului SZU din Salt Lake.

Autor a numeroase publicaţii şi capitole din cărţi de medicină, vârstnicul Nelson a ţinut prelegeri şi a participat la adunări pe linie profesională pe întreg teritoriul Statelor Unite şi în multe alte ţări înainte de a primi chemarea de autoritate generală. I s-au acordat nenumărate premii şi titluri onorifice, inclusiv Premiul Absolvent de Excepţie, Universitatea Utah; Premiul Inimă de Aur de către American Heart Association; o menţiune pentru Activitate Internaţională din partea American Heart Association; şi Premiul Placa de Aur din partea American Academy of Achievement. Trei universităţi din Republica Populară Chineză i-au acordat titluri de profesor onorific.

Dr. Nelson a slujit în calitate de preşedinte al Societăţii de Chirurgie Vasculară, director al Consiliului de conducere american al Chirurgiei Toracice, preşedinte al Consiliului pentru Chirurgie Cardiovasculară al American Heart Association şi preşedinte al Asociaţiei Medicale a Statului Utah.

Dânsul este menţionat în Who’s Who in the World (Enciclopedia personalităţilor din lume), Who’s Who in America (Enciclopedia personalităţilor din America) şi Who’s Who in Religion (Enciclopedia personalităţilor din domeniul religiilor).

Vârstnicul Nelson a deţinut numeroase funcţii cu responsabilităţi mari în Biserică. A slujit în calitatea de preşedinte al Ţăruşului Bonneville din 1964 până în iunie 1971, când a fost chemat ca preşedinte general al Şcolii de duminica. Înainte de a fi chemat ca membru în cadrul Cvorumului Celor Doisprezece, dânsul a slujit în calitate de reprezentant regional, răspunzând de Regiunea Kearns, Utah. Anterior, a slujit ca reprezentant regional pentru Universitatea Brigham Young.

Născut în ziua de 9 septembrie 1924, vârstnicul Nelson este fiul lui Marion C. şi Edna Anderson Nelson. Dânsul şi soţia dânsului, fosta Dantzel White, au zece copii. Sora Nelson a decedat în luna februarie 2005. În luna aprilie 2006, dânsul s-a căsătorit cu Wendy L. Watson.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.