Mormon Newsroom
Comunicat de presă

Planificați să cântați Messiah împreună cu Corul Tabernacolului Mormon!

Vineri, 23 martie 2018, în întreaga lume, grupuri din diferite comunități, formații muzicale și religioase, cât și persoane individuale în căminele lor vor folosi Internetul pentru a-și uni glasurile cu cele ale membrilor Corului Tabernacolului Mormon și Orchestra din Piața Templului pentru a cânta împreună Messiah. Va fi o adunare mondială fără precedent care va aduce împreună atât creștini din întreaga lume pentru a sărbători nașterea, viața, moartea și învierea lui Hristos, cât și fani ai îndrăgitului oratoriu al lui Handel într-o reprezentație în direct oferită de acest cor și orchestră renumite și de alți celebri soliști invitați.

Vă invităm să vizionați în confortul propriului dumneavoastră cămin sau să vă organizați propriul grup în alt loc pentru a vă alătura nouă cu ocazia acestui eveniment. Cea mai bună parte cu privire la această intonare a oratoriului Messiah este că se face la fel de ușor și de ieftin ca faptul de a viziona canalul YouTube. Tot ce aveți nevoie este o conexiune la Internet, boxe suficient de puternice pentru ca oamenii să audă în timp ce cântă și un monitor.

Planificați-vă propriul eveniment la ora la care vă convine. Concertul Messiah este disponibil:

 • În direct. Transmisiunea în direct a concertului pe Internet, din data de 23 martie 2018, va începe cu o emisiune introductivă la ora 19:00 OVM (03:00 ora României) și concertul propriu-zis va fi la ora 19:30 OVM (03:30 ora României).
 • La cerere. Timp de 17 zile după concert, va exista o transmisiune la cerere, convenabilă pentru dumneavoastră, a evenimentului Messiah. Concertul la cerere va fi disponibil pe Internet de vineri, 23 martie, la sfârșitul transmisiunii în direct (ora aproximativă: 23:00 OVM - 07:00 ora României) până luni, 9 aprilie, la 23:59 OVM - 07:59 ora României.
 • Transmisiune prin sistemul de transmisiuni prin satelit al Bisericii. Emisiunea de dinaintea concertului și întregul concert live vor fi transmise prin sistemul de transmisiuni prin satelit al Bisericii începând de vineri, 23 martie, la 19:00 OVM (03:00 ora României) și repetate potrivit programului de transmisiuni prin satelit până sâmbătă, 24 martie, și din nou, la anumite ore joi și vineri, 29 și 30 martie, pentru a permite și altora să cânte Messiah împreună în Vinerea Mare, 30 martie. Programul este astfel gândit încât să faciliteze evenimentele organizate pentru a cânta împreună în clădirile SZU la ore potrivite zonelor locale. Transmisiunea prin satelit poate fi recepționată și în săli de cinema sau în alte locuri care recepționează transmisiunile prin satelit. Pentru întregul program și informațiile despre testarea sistemului de recepționare a transmisiunilor prin satelit, în special în alte clădiri decât cele ale Bisericii, vă rugăm să vizitați motab.org/how-to-watch-messiah-easter-concert.html.

Detalii despre recepționare:

 • Transmisiunea live va începe la 19:00 OVM (03:00 ora României) cu o emisiune introductivă de 30 de minute. Aceasta va cuprinde informații despre oratoriul Messiah, inclusiv părți din interviuri cu dirijorul Mack Wilberg și renumitul muzicolog Luke Howard. Emisiunea introductivă are rolul de a capta atenția oamenilor pe măsură ce se adună în locurile unde au loc evenimentele, pregătindu-i pentru începerea concertului.
 • Emisiunea introductivă se va termina cu 3-5 minute înainte de începerea concertului pentru a le permite celor prezenți la evenimentele locale să le ureze bun venit participanților. Va mai fi o pauză de 5 minute între partea întâi și partea a doua și încă una între partea a doua și partea a treia.
 • Concertul propriu-zis va începe în jurul orei 19:30 OVM (03:30 ora României). Nu vă faceți griji dacă începeți târziu. Puteți reîncepe recepționarea de pe Internet de la început și nu veți pierde nicio notă! (Cei care urmăresc transmisiunea prin satelit vor vedea concertul deja început.)
 • Dacă urmăriți transmisiunea de pe Internet într-o casă de adunare a Bisericii SZU, nu vă faceți griji dacă nu vă puteți conecta la YouTube. Apăsați pe pagina www.motab.org/messiah și vă veți conecta la un alt viewer pentru a vedea transmisiunea în întreaga lume.

Iată câteva sugestii pentru a reuși să cântați Messiah împreună cu corul:

 • Asigurați-vă că aveți o conexiune stabilă de mare viteză la Internet în locul în care veți cânta.
 • Obțineți cea mai bună calitate audio posibilă folosind un sistem home cinema sau un sistem pentru a te adresa unui public numeros.
 • Folosiți un televizor sau un proiector și conectați-l la calculatorul pe care îl folosiți pentru a recepționa concertul. (Nu uitați de cablul VGA sau HDMI.)
 • Sfat: În locul unui calculator, puteți folosi pentru a recepționa concertul o consolă de jocuri sau un decodor (set top-box) care poate accesa YouTube (căutați pe YouTube „Mormon Tabernacle Choir 2018 Messiah Sing [Messiah cântat de Corul Tabernacolului Mormon]”).
 • Tipăriți programele concertului Messiah folosind fișierele PDF pentru participanți. Programul va include libret-ul Messiah (versuri numai în limba engleză), dar nu și muzica. Programul concertului va fi, de asemenea, postat pe site-urile în limbile franceză, germană, portugheză și spaniolă.
 • De obicei, participanții vin pregătiți cu propria partitură muzicală. Acesta este un link spre o partitură din domeniul public (216 pagini) care se poate descărca. (Vă rugăm să țineți cont că legile privind domeniile publice/drepturile de autor diferă de la țară la țară, deci acest exemplar poate să aibă restricții în alte jurisdicții.)
 • Alte resurse privind oratoriul Messiah în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă și portugheză se găsesc la adresa www.motab.org/messiah.

Țineți minte: Încurajați participanții să împărtășească faptul că vor lua parte la concertul Messiah folosind hashtagul #MessiahLive pe telefon sau tabletă.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.