Comunicat de presă

Noul concert de Paște, intitulat „Mântuitorul", ilustrează viața și slujirea lui Hristos prin muzică sacră și lucrări de artă care inspiră

Concertul va fi transmis în data de 26 martie și va fi disponibil până la mijlocul lunii aprilie

Un nou concert de Paște care celebrează viața și slujirea Salvatorului nostru Isus Hristos a fost produs de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă în Europa și va fi transmis în data de 26 martie 2023. Intitulat „Mântuitorul”, programul prezintă muzică din albumul cu același nume al lui Jenny Oaks Baker și a fost filmat recent alături de ea, precum și de o orchestră și un cor formate din tineri în Goshen, Utah. Acesta este platoul în care s-a filmat cu ani în urmă seria de filme intitulată Prezentări video din Biblie.

Vârstnicul Hans T. Boom, conducătorul Bisericii pentru Zona Nord, Europa, a spus: „Aceasta este prima dată când Biserica din Europa a produs un concert dedicat în mod special perioadei de Paște. Asocierea muzicii frumoase, a ilustrărilor puternice și a artei unor pictori europeni de renume mondial oferă mai multă însemnătate acestei perioade speciale. Sperăm ca membrii și prietenii Bisericii să se simtă inspirați urmărind acest concert și, de asemenea, să aibă o dorință mai mare de a-L urma pe Isus Hristos și de a fi o influență bună în lume”.

Înaintea fiecărui număr muzical, va fi prezentată o lucrare de artă bine-cunoscută, concentrată asupra lui Hristos, realizată de un artist european. Vor fi prezentate capodopere de Leonardo Da Vinci, Carl Bloch, Angelica Kauffmann, Heinrich Hofmann, Francisco de Zurbarán, Bertel Thorvaldsen, Simon Dewey și alții. Naratorul este artistul suedez Louis Herrey, care va prezenta de la Castelul Frederiksborg din Danemarca, unde se află renumita galerie Carl Bloch. Împreună cu frații săi, el a câștigat concursul muzical Eurovision în anul 1984.

Cugetând asupra concertului, Louis Herrey a menționat că el crede că orice lucru bun și virtuos ne îndreaptă spre Hristos. „Trebuie doar să ni se amintească din când în când. Acest concert de Paște va fi unul dintre acele mementouri. Mă simt cu adevărat onorat să fac parte din această producție, să prezint lucrări de artă reverențioase care ne amintesc ce înseamnă Domnul și Salvatorul pentru noi și ne ajută să ne concentrăm asupra puterii Sale vindecătoare”, a concluzionat el.

Jenny Oaks Baker a spus că și ea se simte nespus de binecuvântată să facă parte din această producție despre Salvatorul Isus Hristos. „Sunt atât de recunoscătoare să pot interpreta această muzică inspirată, compusă și aranjată de Kurt Bestor, drept coloană sonoră care ilustrează viața Salvatorului. Sper ca această producție să permită tuturor să simtă Spiritul și să-i aducă mai aproape de Isus Hristos.”

Formatul concertului și modul de vizionare

Concertul este filmat în limba engleză și va fi prezentat în 31 de limbi. Va fi disponibil pe

site-ul Church Country Page, YouTube și Facebook începând de duminică, 26 martie 2023, la ora 19:00, ora României, și va fi disponibil până la mijlocul lunii aprilie 2023.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.