Comunicat de presă

Ana Maria Bonny Hernandez a fost chemată să reprezinte Biserica la Națiunile Unite

Sora Ana Bonny este primul membru european chemat să reprezinte Biserica în Comitetul ONG privind statutul femeilor de la Geneva.

Sora Ana Maria Bonny Hernandez a fost chemată recent în calitate de noua reprezentată a Bisericii în Comitetul ONG privind statutul femeilor de la Geneva, Elveția. Ana Bonny, care este născută în Spania, este prima membră europeană a Bisericii care primește această însărcinare și o va înlocui pe sora Carol McConkie, care a slujit în această însărcinare timp de mulți ani. Sora Ana Bonny va începe să lucreze imediat în cadrul noii sale responsabilități.

Sora McConkie, care a fost acum eliberată, a spus că „slujirea ca reprezentată din partea organizației Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă în calitate de vicepreședintă a Comitetului ONG privind statutul femeilor de la Geneva i-a adus bucurie datorită asocierii cu femei remarcabile care reprezintă diferite organizații non-guvernamentale și care militează pentru bunăstarea fizică, socială, emoțională și spirituală a femeilor și fetelor, dar și pentru progresul lor”.

Comitetul privind statutul femeilor promovează egalitatea dintre sexe și împuternicirea femeilor și fetelor din întreaga lume și apărarea drepturilor lor. ONG-ul CSF de la Geneva are reprezentați de la peste 40 de organizații non-guvernamentale (ONG-uri) acreditate la ONU care au statut consultativ în cadrul Consiliului Economic și Social al Organizației Națiunilor Unite. Biserica este una dintre aceste organizații prin intermediul Carității Sfinților din Zilele din Urmă.

Ana Bonny s-a născut în Madrid, Spania. Părinții dânsei au fost pionieri ai Bisericii acolo, alăturându-se Bisericii în anul 1976. Mama dânselor le-a învățat atât pe Ana, cât și pe sora dânsei, Silvia, să slujească mereu Domnului în pofida tuturor dificultăților vieții. Ana a spus: „Am fost binecuvântate să avem Evanghelia lui Isus Hristos de la o vârstă fragedă”. Familia s-a mutat la Geneva, Elveția, în vara anului 1982.

Ana Bonny s-a căsătorit cu soțul dânsei, Martin Bonny, care este din Buenos Aires, Argentina, în anul 1997. Dânșii au patru copii, trei băieți și o fată. Fiul dânșilor Luis a decedat. Cugetând la ceea ce a înseamnat pentru dânsa și familia dânsei acest eveniment, Ana a spus: „A fost o experiență specială care ne-a permis să simțim o dragoste profundă din partea Tatălui nostru Ceresc, să învățăm și să simțim cum vălul care desparte această lume muritoare de cer s-a subțiat, permițându-ne să simțim emoții de neuitat pentru toată eternitatea”. Cel mai mare fiu al dânșilor, Adam, este căsătorit și ceilalți doi copii, Beatriz și David, locuiesc acasă cu părinții.

Această însărcinare specială a fost o surpriză totală pentru membrii familiei. Dânsa a spus: „Sunt foarte recunoscătoare să simt dragostea Salvatorului nostru, Isus Hristos, și să pot să-i slujesc Lui, cu toată dragostea și dorința mea”. Și dânsa simte că viața a pregătit-o să înțeleagă mai bine noua responsabilitate. Ana a concluzionat: „Rolurile mele ca soție și mamă au fost, sunt și vor fi mereu cele care mă vor învăța cel mai mult despre dragostea perfectă și profundă pe care Tatăl Ceresc o simte pentru fiecare dintre copiii Săi”.

Ryan Koch, care coordonează interacțiunea dintre Biserică și Națiunile Unite, explică importanța muncii pe care sora Ana Bonny o va face. „Fiind organizații mondiale, Națiunile Unite și Biserica beneficiază din faptul de a avea o multitudine de glasuri din întreaga lume. Sora Ana Bonny are combinația perfectă de credință, cunoaștere a Evangheliei și implicare în comunitate pentru a crea legături și relații în numele Bisericii și pentru a îmbunătăți rolul femeilor și fetelor din întreaga lume.”

Cugetând asupra responsabilității pe care o are acum, sora Ana Bonny confirmă faptul că a căuta valoarea divină a fiecărei ființe umane de pe acest pământ și, în mod special, a fiicelor Sale speciale, reprezintă o aventură extraordinară și profund spirituală. „Dorința mea este de a putea să susțin toate femeile din această lume și de a contribui cu toată dragostea mea la bunăstarea fiecăreia dintre ele.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.