Comunicat de presă

Noua președinție a Zonei Centrale, Europa, își începe slujirea

Începând cu data de 1 august 2024, vârstnicul Rubén V. Alliaud își începe slujirea în calitate de noul președinte al Zonei Centrale, Europa a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Vârstnicul Jack N. Gerard slujește în calitate de primul consilier și vârstnicul James W. McConkie III în calitate de al doilea consilier. 

EURCAP2024_01.jpg
EURCAP2024_01.jpg
Noua Președinție a Zonei Centrale, Europa, de la stânga la dreapta: vârstnicul Jack N. Gerard, primul consilier; vârstnicul Rubén V. Alliaud, președinte; și vârstnicul James W. McConkie III, al doilea consilier.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Vârstnicul Alliaud a spus: „Pentru soția mea, Fabiana, și pentru mine, faptul de a sluji aici, în Europa este un mare privilegiu și o binecuvântare unică”. „Eu vin dintr-o țară în care Evanghelia restaurată a lui Isus Hristos s-a răspândit minunat.” Dânsul a continuat: „Succesul Bisericii în America de Sud se datorează unor imigranți germani care s-au mutat în Argentina în anul 1923 și, după aceea, în Brazilia”. „Noi le datorăm membrilor Bisericii din Europa ceea ce avem în America de Sud astăzi. Acum, noi trăim în Europa ca parte a împlinirii viziunii și profețiilor din Iacov 5. Trăim, cu adevărat, într-o perioadă în care ramurile sunt tunse și altoite; o perioadă de creștere plină de bucurie”, a concluzionat dânsul.

Vârstnicul Alliaud a slujit în Europa din anul 2021, mai întâi în Președinția Zonei Europe și, de la crearea noii zone în anul 2022, în Președinția Zonei Centrale, Europa. Dânsul s-a născut în Buenos Aires, în Argentina, în data de 8 ianuarie 1966 și s-a căsătorit cu Bennett Lamas în anul 1992. Dânșii sunt părinții a șase copii.

Vârstnicul Gerard a slujit în Președinția Zonei Centrale, Europa, din anul 2023.

Dânsul a spus: „Faptul de a sluji în Zona Centrală, Europa, este un privilegiu sacru”. „Soția mea și cu mine avem strămoși din această zonă. Strămoșii noștri căutau iluminare spirituală și au emigrat în Statele Unite unde s-au ocupat de dobândirea libertății religioase cu mult înainte de începerea restaurării. Noi simțim că ne-am întors să continuăm adunarea a căror temelie au pus-o ei cu mulți ani în urmă. Este o bucurie plină de umilință să fim parte din lucrarea din zilele din urmă”, a concluzionat dânsul.

Vârstnicul Gerard s-a născut în Idaho Falls, Idaho, în data de 15 decembrie 1957. Dânsul s-a căsătorit cu Claudette Neff în anul 1984 și sunt părinții a opt copii.

Vârstnicul James W. McConkie III s-a născut în orașul Salt Lake din statul american Utah în data de 27 august 1971 și s-a căsătorit cu Laurel Springer în anul 1995. Ei sunt părinții a patru copii.

„Laurel și cu mine suntem încântați să ne «[numărăm] printre oamenii Bisericii lui Hristos» (Moroni 6:4) din Zona Centrală, Europa”, a spus vârstnicul McConkie. „Există o credință profundă și trainică în rândul sfinților de aici. Ca familie, am fost hrăniți spiritual și extrem de binecuvântați de aceasta atunci când am slujit împreună cu sfinții cehi și slovaci. Acum suntem nerăbdători să ne întâlnim cu toate surorile, toți frații și toți prietenii din întreaga Europă, să ne rugăm pentru ei și să învățăm de la ei”, a concluzionat dânsul.

Vârstnicul McConkie își începe slujire în Președinția Zonei Centrale, Europa, în data de 1 august. Înainte de a fi chemat ca autoritate generală-Cei Șaptezeci, dânsul și soția sa au slujit în Europa în calitate de conducători de misiune în Misiunea Cehă/Slovacă între 2013 și 2016. Dânsul a slujit în calitate de misionar cu timp deplin în aceeași misiune, pe atunci numită Misiunea Praga, Cehoslovacia.

Președințiile de zonă sunt desemnate de Prima Președinție și lucrează sub îndrumarea Cvorumul celor Doisprezece Apostoli. Aceștia locuiesc de obicei în zona în care slujesc și călătoresc deseori în cadrul acelei zone pentru a propovădui membrilor Bisericii, misionarilor, conducătorilor și președinților de templu și soțiilor lor și pentru a-i sprijini. Ei se află în poziția unică de a ajuta la clădirea Bisericii și oferă sfaturi valoroase în calitate de conducători membrilor Bisericii din întreaga lume.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.