Comunicat de presă

Nou Episcopat care prezidează anunţat

Episcopul Gérald Caussé este al cincisprezecelea episcop care prezidează al Bisericii

Episcopul Gérald Caussé este chemat ca noul Episcop care prezidează al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Dean M. Davies va sluji ca primul consilier, iar W. Christopher Waddell ca al doilea consilier în Episcopatul care prezidează.

Prima Preşedinţie a făcut acest anunţ vineri, 9 octombrie 2015. Noile desemnări intră în vigoare de azi, însă, de asemenea, va exista o perioadă de tranziţie.

Episcopul Gérald Caussé

Episcopul Gérald Caussé, 52 de ani, din Franţa este desemnat episcopul care prezidează al Bisericii în data de 9 octombrie 2015. El va ocupa locul rămas vacant cu ocazia chemării vârstnicului Gary E. Stevenson, care a devenit membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli în data de 3 octombrie 2015.  

Înainte de această desemnare, episcopul Caussé a slujit în calitate de prim consilier în Episcopatul care prezidează începând din martie 2012. Anterior a slujit ca membru al Primului Cvorum al celor Şaptezeci şi în calitate de consilier în preşedinţia Zonei Europa. Dânsul este al treilea episcop care prezidează născut în afara Statelor Unite şi primul a cărui limbă maternă nu este limba engleză. 

Episcopul Caussé şi-a luat masteratul în afaceri la Academia de Studii Economice ESSEC din Franţa, în anul 1987. A urmat o carieră în industria alimentară, unde a lucrat cu mai multe lanţuri de supermarketuri şi companii de distribuire de alimente. Dânsul a fost directorul general al companiei Pomona – companie de distribuire de alimente din Franţa. A lucrat ca director de logistică pentru grupul Carrefour – firmă internaţională de vânzare de alimente cu amănuntul.

Dânsul s-a născut la Bordeaux, Franţa, în data de 20 mai 1963. S-a căsătorit cu Valérie Lucienne Babin, în data de 2 august 1986. Dânşii au cinci copii şi cinci nepoţi.

Episcopul Dean M. Davies

Episcopul Dean M. Davies, 64 de ani, va sluji în calitate de prim consilier în Episcopatul care prezidează al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Anterior desemnării sale, dânsul a slujit ca al doilea consilier al episcopului Gary E. Stevenson, care a devenit membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli în data de 3 octombrie 2015.  

Episcopul Davies a fost angajat al Bisericii începând cu luna iulie a anului 1995 şi a îndeplinit diferite desemnări. Cel mai recent, a fost directorul executiv al Departamentului Proiecte Speciale, răspunzând de proprietăţi pentru scopuri speciale, de proiectarea templelor şi construirea acestora.

Înainte să lucreze pentru Biserică, episcopul Davies a lucrat pentru High Industries Inc., din Lancaster, Pennsylvania, precum şi pentru Bechtel Investments Inc., din San Francisco, California. Dânsul şi-a luat licenţa în economie agricolă la Universitatea Brigham Young şi a absolvit cursuri superioare de conducere la Universităţile Stanford şi Northwestern.

Episcopul Davies a slujit în calitate de preşedinte de misiune al Misiunii San Juan, Puerto Rico şi vorbeşte fluent limba spaniolă.

Dean Myron Davies s-a născut în oraşul Salt Lake, Utah, în data de 5 septembrie 1951. Dânsul s-a căsătorit cu Darla James în data de 20 iunie 1973, în Templul Salt Lake. Dânşii au cinci copii şi 14 nepoţi.

Episcopul W. Christopher Waddell

Episcopul W. Christopher Waddell, 54 de ani, a fost chemat să slujească în calitate de al doilea consilier în Episcopatul care prezidează al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.

Episcopul Waddell a slujit ca membru al Primului Cvorum al celor Şaptezeci al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă începând din aprilie 2011.

Wayne Christopher Waddell s-a născut în Los Angeles, California, în data de 28 iunie 1959. S-a căsătorit cu Carol Stansel în luna iulie a anului 1984. Dânşii au patru copii şi trei nepoţi. Vârstnicul şi sora Waddell locuiesc în Lima, Peru, unde dânsul slujeşte în prezent în calitate de consilier în preşedinţia Zonei Nord-Vest, America de Sud. Dânsul va continua să slujească în Peru încă o scurtă perioadă de timp, până când responsabilităţile sale vor fi transferate.

Episcopul Waddell şi-a luat licenţa în anul 1984, la Universitatea de stat din San Diego. Începând din anul 1984, dânsul a lucrat pentru Merrill Lynch având mai multe funcţii, inclusiv cea de prim-vicepreşedinte în domeniul investiţiilor.

Episcopul Waddell a slujit în numeroase chemări în cadrul Bisericii, inclusiv ca misionar cu timp deplin în Spania şi vorbeşte fluent limba spaniolă.

Resurse suplimentare

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.