Eseu fotografic

Mormonismul în imagini: Conferinţa Generală din toamna anului 2015

Mulţimi mari s-au adunat la Piaţa Templului pentru a 185-a Conferinţă Generală Bianuală în oraşul Salt Lake, sediul central al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. 

Mii de oameni din întreaga lume, tineri şi în vârstă, au participat la sesiunile de dimineaţă şi după amiază ale conferinţei în Centrul de Conferinţe, pentru primi inspiraţie din partea conducătorilor lor în zilele de 3 şi 4 octombrie 2015. Mai multe milioane de pe mapamond au vizionat şi au ascultat transmisiunile prin satelit şi on-line în clădirile Bisericii, televizor, radio şi în propriile lor cămine. 

 

Doi capelani militari participă la conferinţa generală.

       

Un băieţel admiră Piaţa Templului în pauza dintre sesiunile conferinţei generale.

       

O mamă vizitează Piaţa Templului cu fiul ei în timpul conferinţei generale. Conferinţa generală le dă ocazia membrilor să-şi întâlnească familia şi prietenii.

         

Centru de Conferinţe are 21.000 de locuri, dar nici aşa nu au toţi cei care doresc să participe la o sesiune în persoană un bilet. 

         

O femeie îşi închide ochii în timp ce ascultă rugăciunea dintr-una din sesiunile conferinţei generale, care a putut fi ascultată pe toată suprafaţa Pieţii Templului prin difuzoare.

         

Participanţi la conferinţă vorbesc cu surorile misionare din Piaţa Templului în timpul sfârşitului de săptămână al conferinţei generale. Tinere femei de pretutindeni din lume slujesc pentru o perioadă de 18 luni la Piaţa Templului ca ghizi misioanri. Surorile sunt disponibile să ajute şi să comunice cu vizitatori în 30 de limbi diferite.

       

Cei trei noi apostoli şi soţiile dânşilor sunt salutaţi de ceilalţi membri ai Cvorumului celor Doisprezece Apostoli. Această conferinţă este considerată a fi una de importanţă istorică pentru că vârstnicul Ronald A. Rasband, vârstnicul Gary E. Stevenson şi vârstnicul Dale G. Renlund au fost numiţi să ocupe locurile rămase vacante.

Sfinţii din Zilele din Urmă au aşteptat cu nerăbdare anunţul de sâmbătă după amiază, când noii apostoli urmau să se alăture celorlalte autorităţi generale ale şi oficianţi generali ai Bisericii în prezidiu. 

   

Vârstnicul Rasband şi Vârstnicul Renlund se îmbrăţişează la sesiunea de după amiază.

       

Noii apostoli se întâlnesc cu reporteri în holul Clădirii de Birouri a Bisericii după sesiunea de sâmbătă după amiază, pentru un eveniment media în direct.

       

Conferinţa de presă în holul Clădirii de Birouri a Bisericii după sesiunea de sâmbătă după amiază.

       

După evenimentul media, familiile celor trei noi apostoli li se alătură pentru a se bucura împreună de clipele fericite ale zilei. Vârstnicului Rasband i se alătură familia după evenimentul media în direct.

         

Vârstnicul Stevenson îşi îmbrăţişează una dintre nepoate în Clădirea de birouri a Bisericii. Unii dintre membri familiilor apostolilor au aflat de noua lor desemnare în momentul anunţării acesteia în timpul conferinţei generale. 

       

 Vârstnicul Renlund alături de familia sa la evenimentul media.

         

Adunarea preoţiei este o ocazie pentru taţi şi fii să participe îmbreună. Un tată şi un fiu pozează pentru aparat în holul Centrului de Conferinţe înainte de sesiunea de preoţie, sâmbătă seara. Bărbaţi şi băieţi mai în vârstă de 12 ani participă la sesiunea preoţiei. 

         

Corul Tabernacolului Mormon şi organistul Clay Christiansen, au oferit cea mai mare parte a muzicii din cadrul Conferinţei Generale, dar la unele sesiuni sunt invitate alte coruri.

       

La sesiunea de sâmbătă după amiază a cântat un cor de copii din diferite congregaţii din statul Utah.

       

Sesiunea generală a femeilor are loc în sfârşitul de săptămână precedent, sesiune care deschide în mod oficial conferinţa denerală.

       

Conducători religioşi şi guvernamentali de pretutindeni din lume sunt invitaţi să participe la Conferinţa Generală.

       

Înainte şi după sesiuni, autorităţile generale şi soţiile, respectiv soţii dânşilor au câteva minute pentru a saluta membrii din auditoriu. Vârstnicul Quentin L. Cook din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli şi soţia dânsului vorbesc cu participanţi la conferinţă după una dintre sesiunie de sâmbătă.

       

Vârstnicul Dallin H. Oaks din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli pozează pentru o fotografie.

       

Vârstnicul Jeffrey R. Holland din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli şi soţia dânsului, Patricia, fac cu mâna celor din auditoriu după sesiunea de sâmbătă dimineaţa.

       

Preşedintele Thomas S. Monson a participat la toate sesiunile conferinţei generale. Cei din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli se ridică în picioare pentru a-l saluta pe preşedintele Monson după una dintre sesiuni.

Pentru a viziona, asculta sau citi cuvântările de la conferinţa din octombrie accesaţi LDS.org. sau mormonii.ro.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.