Subiect

Episcop

Episcopul este conducătorul congregaţiei locale (cunoscută sub denumirea de episcopie) şi are responsabilităţi asemănătoare celor ale unui pastor, preot sau rabin. În Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, această funcţie nu este remunerată.

Fiecare episcop este ajutat de către doi consilieri. Împreună, acest episcopat supraveghează nevoile spirituale şi sociale ale membrilor episcopiei lui. Episcopul îl ajută pe fiecare membru al congregaţiei sale în eforturile sale de a-L urma pe Isus Hristos. Pe lângă aspectele spirituale, episcopul îi ajută pe membrii care au probleme financiare sau de altă natură să ajungă să se bizuie pe forţele proprii prin intermediul ajutorului de bunăstare. Episcopul supraveghează, de asemenea, aspectele practice, cum ar fi ţinerea evidenţelor, întocmirea rapoartelor, utilizarea finanţelor şi utilizarea casei de întruniri unde se adună membrii.

De obicei, episcopii slujesc în această calitate timp de aproximativ cinci ani. Episcopii raportează preşedinţilor de ţăruşi, iar aceşti conducători locali au foarte multă libertate la nivel local de a lua decizii cu privire la membrii din episcopiile şi ţăruşii lor.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.