Comunicat de presă

Mormonii organizează prima conferință mondială condusă de noul profet

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă va găzdui cea de-a 188-a Conferință Generală la sfârșitul săptămânii dinaintea sărbătorii Pascale. Aceasta va fi prima conferință condusă de profetul nou desemnat, Russell M. Nelson, după decesul recent al preaiubitului profet precedent, Thomas S. Monson.

  

Conferința generală este o adunare a mormonilor organizată de două ori pe an, care constă dintr-o serie de patru sesiuni generale, fiecare având durata de două ore, în care membrii Bisericii ascultă predici oferite de conducători ai Bisericii. Sesiunile sunt transmise în întreaga lume și sunt traduse în peste 90 de limbi.

Evenimentul care se desfășoară pe parcursul a două zile are loc în Centrul de conferințe, care are o capacitate de aproximativ 21.000 de locuri și este situat lângă templul mormon din orașul Salt Lake, Utah, Statele Unite ale Americii.

Vârstnicul Paul Johnson, președintele Zonei Europa, îndeamnă toți oamenii să urmărească conferința generală.

Dânsul a spus: „Conferința generală este un moment în care ascultăm îndrumarea Domnului oferită nouă în aceste vremuri. Această conferință este specială deoarece va fi prima dată când îl vom asculta pe noul nostru profet, președintele Russell M. Nelson. Sunt nerăbdător să ascult îndrumarea și inspirația pe care atât dânsul, cât și ceilalți conducători ai Bisericii le au pentru mine”.

În cadrul conferinței generale, membrii Bisericii din întreaga lume vor avea ocazia de a participa la un eveniment istoric: susținerea președintelui Russell M. Nelson în calitate de al 17-lea profet al Bisericii SZU.

Această „susținere” a fost o practică obișnuită de la constituirea Bisericii, când Domnul a revelat că Biserica trebuia să organizeze conferințe și că o parte din scopul conferințelor era acela de a susține oficianți în chemările lor. (D&L 20:61-67)

Mormonii își susțin conducătorii în cadrul conferințelor generale, de țăruși și de episcopii. Când un nou președinte al Bisericii este susținut, există o parte specială a conferinței generale, numită adunare solemnă, în care noul președinte și alți conducători sunt susținuți.

Este de așteptat ca doi apostoli noi să fie, de asemenea, chemați și susținuți în cadrul Cvorumului celor Doisprezece Apostoli în timpul acestei conferințe generale. Acești apostoli sunt martori speciali ai lui Isus Hristos, chemați să propovăduiască și să depună mărturie despre El în întreaga lume și care se sfătuiesc împreună și cu alți conducători ai Bisericii în legătură cu problemele care privesc Biserica la nivel mondial.

Susținerea acestor conducători în Biserică implică mai mult decât a ridica mâna – înseamnă a-i susține, a ne ruga pentru ei, a-i asculta cu atenție, a le urma sfatul și a-i apăra.

Anne Hannigan, membră a Bisericii din Rugby, Anglia, a spus: „Apreciez întotdeauna momentul din cadrul conferinței în care îl susținem pe profetul nostru, însă această conferință va fi specială deoarece îl susținem și ne arătăm pentru prima dată sprijinul față de președintele Nelson”.

Toți oamenii sunt invitați să urmărească sesiunile conferinței generale, care se desfășoară în zilele de 31 martie și 1 aprilie. Puteți găsi aici informații despre cum să găsiți transmisiunile în direct ale sesiunilor.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.