Comunicat de presă

Mormonii din jurul lumii

MormonNewsroom.org prezintă relatări culese de pe website-urile Redacţiilor internaţionale de ştiri, pentru a împărtăşi ceea ce întreprind conducătorii şi membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în toată lumea, cu scopul de a îmbunătăţi comunităţile în care trăiesc.

Malaezia - Misionarii mormoni lucrează la curtea Centrului de zi pentru copii handicapaţi

Misionari mormoni, care sunt văzuţi, cel mai adesea, în cămăşile lor albe şi cravate pentru bărbaţi şi rochii şi fuste pentru femei, s-au îmbrăcat în haine de lucru pentru a lupta pentru salvarea unei curţi ameninţate de flora junglei din acea zonă.

Munca lor a fost făcută din dragoste pentru Tasputra Perkims, un centru de zi pentru îngrijirea copiilor cu handicap sever din cartierul central al oraşului Kuala Lumpur. Pentru a realiza această muncă, ei s-au luptat cu umiditatea şi ţânţarii, lăsând curtea curată.

Citiţi mai multe despre acest proiect pe website-ul Malaysia Mormon Newsroom (limba engleză).

Puerto Rico - Şcoala este pregătită pentru elevi

Înainte ca unii elevi din Puerto Rico să se întoarcă la şcoală anul acesta, membri ai Bisericii s-au alăturat angajaţilor şcolii, părinţilor şi elevilor pentru a pregăti clădirea şi a asigura un mediu propice învăţării.

Ajutorul a inclus curăţenie şi zugrăvire şi directorul şcolii a spus că eforturile organizaţiei Mormon Helping Hands (O mână de ajutor de la mormoni) au fost nepreţuite.

Accesaţi website-ul Puerto Rico Mormon Newsroom (limba spaniolă) pentru a citi mai multe despre acest proiect.

Uganda - Proiectul Trei luni de slujire în folosul comunităţii s-a încheiat

Un proiect al organizaţiei Mormon Helping Hands (O mână de ajutor de la mormoni), care a început în luna iunie şi a implicat comunităţi din toată Uganda, a fost încheiat cu succes.

Membri ai Bisericii şi ai comunităţii au oferit câteva sute de ore de slujire pentru a îmbunătăţi igiena şi curăţenia în cartierele în care locuiesc. Proiectele de slujire desfăşurate anul acesta au inclus curăţarea spitalelor, a centrelor de sănătate, a pieţei comunităţii locale şi a cartierelor de locuinţe.

Accesaţi website-ul Uganda Mormon Newsroom (limba engleză) pentru a descoperi câte comunităţi au fost ajutate.

Honduras - Tinerii mormoni au grijă de mediul înconjurător

Recent, mai mult de 100 de tineri din Tegucigalpa, membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, au plantat peste 200 de copaci, ca mod de a contribui la îmbunătăţirea mediul înconjurător.

Tinerii au lucrat împreună cu Institutul pentru Conservarea Pădurii (ICP) şi au plantat diferite feluri de copaci, inclusiv stejar, cedru şi mahon.

Accesaţi website-ul Honduras Mormon Newsroom (limba spaniolă) pentru a citi mai multe despre această activitate.

Canada - Refugiaţi sirieni beneficiază datorită slujirii tinerilor mormoni

Tineri sfinţi din zilele din urmă şi-au dăruit timpul şi talentele strângând fonduri pentru a-i ajuta pe refugiaţii stabiliţi în provinciile estice ale Canadei, Ontario şi Quebec. Sub conducerea Bisericii locale, 130 de tineri au organizat şi condus o activitate de strângere de fonduri, care a inclus cântece şi dansuri.

Catherine Potter, o conducătoare a Tinerelor Fete, a spus: „Astăzi, tinerii au răspândit un mesaj de speranţă, de dragoste, de unitate, de acceptare şi de bun venit printre fraţii noştri şi surorile noastre din Siria”.

Citiţi mai multe despre câţi bani s-au strâns pentru a-i ajuta pe refugiaţi accesând website-ul Canada Mormon Newsroom (limba engleză).

Tonga – Curăţarea domeniului comunităţii este un prilej de sărbătoare

Sfinţi din zilele din urmă şi prieteni ai Bisericii din Tonga, îmbrăcaţi în bine cunoscutele veste galbene ale organizaţiei Mormon Helping Hands (O mână de ajutor de la mormoni), au sărbătorit aniversarea centenară a Misiunii Tonga Nuku'alofa efectuând curăţarea domeniului comunităţii.

Un participant a descris activitatea. „Înainte de apariţia zorilor, sfinţi din zilele din urmă, împrăştiaţi prin toată Tonga, în vestele galbene ale organizaţiei Mormon Helping Hands (O mână de ajutor de la mormoni), păreau să fie o armată lucrând împreună în armonie, echipată cu maşini de tuns iarba, motocoase, greble, lopeţi, saci de gunoi, ventilatoare şi chiar echipamente de vopsit.”

Pentru mai multe informaţii, accesaţi website-ul Pacific Mormon Newsroom (limba engleză).

În afară de slujirea în folosul comunităţii, a fost dezvelit un monument înălţat în onoarea primilor misionari ai Bisericii care au ajuns în Tonga.

La ceremonie au participat şi Majestatea Sa Regele George Tupou al VI-lea, Majestatea Sa Regina Nanasipau’u, Alteţa Sa Regală Prinţesa Ata şi Prinţul Tungi, nepotul Regelui.

Câţiva conducători ai Bisericii şi conducători ai comunităţii au participat la dezvelirea monumentului. 

Puteţi citi mai multe despre acest eveniment accesând website-ul Pacific Mormon Newsroom (limba engleză).

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.