Image-2.jpg
Comunicat de presă

Mormonii din Europa își iau din nou angajamentul de a-l urma pe Isus Hristos în cadrul conferinței mondiale

Aproximativ o jumătate de milion de membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Europa așteaptă cu nerăbdare conferința generală, care începe în data de 23 septembrie. Aceștia fac parte dintr-o înfrățire globală de aproape 16 milioane de sfinți ai zilelor din urmă, numiți deseori mormoni.

 

Membrii Bisericii din întreaga lume se întâlnesc în orașul Salt Lake, Utah, SUA de două ori pe an pentru a participa la conferința generală. În fiecare primăvară și toamnă, au loc șase sesiuni în cadrul cărora membrii primesc instrucțiuni de la conducătorii Bisericii. De asemenea, sesiunile sunt difuzate în întreaga lume în mai bine de 80 de limbi. Conferința bianuală este o ocazie pentru credincioși de a asculta mesaje inspirate care să-i ajute să devină ucenici devotaţi ai lui Isus Hristos. „Faptul de a urmări conferința, știind că milioane de membri o urmăresc, oferă un sentiment minunat de unitate. Toate mesajele au un singur scop: de a-i aduce pe toți la Hristos. Ce alt scop ar putea fi mai mare?”, spune Chris Kleijweg, un membru din Olanda.

Printre vorbitori se numără membrii Primei Președinţii, care este cel mai înalt organism de conducere al Bisericii, și alți bărbați și femei inspirați care conduc Biserica la nivel mondial. Mesajele lor îi ajută pe membri să facă față încercărilor din zilele noastre cu încredere și să găsească răspunsuri la întrebările dificile ale vieții. Adesea, persoanele și familiile se întorc de la conferință simțind că „au fost foarte binecuvântați”, spune John Connolly, un membru al Bisericii din Irlanda.

Membrii și prietenii Bisericii pot viziona cu ușurință transmisiunile conferinței în casele de întruniri locale sau vizitând LDS.org, unde conferința este difuzată în direct. Programul celor șase sesiuni ale conferinței generale este următorul:

Sâmbătă, 23 septembrie:

Sesiunea Generală a Femeilor: 17-18:30

Sâmbătă, 30 septembrie:

Sesiunea de dimineață: 6:00-8:00 p.m. (CET)

Sesiunea de după amiază: 10:00-12:00 a.m. (CET)

Sesiunea preoției: 2:00-3:30 a.m. (CET)

Duminică, 1 octombrie:

Sesiunea de dimineață: 6:00-8:00 p.m. (CET)

Sesiunea de după amiază: 10:00-12:00 a.m. (CET)

Programul de vizionare a conferinței în limba română este:

Sâmbătă, 30 septembrie 2017

Adunarea generală a femeilor: 17:00-18:30 (retransmisie)

Sesiunea de sâmbătă dimineață: 19:00-21:00

Raportul mondial al Bisericii: 21:00-21:30

Duminică, 1 octombrie 2017

Sesiunea generală a preoției: 12:00-14:00

Sesiunea de sâmbătă după-amiază: 15:00-17:00

Raportul mondial al Bisericii: 17:00-17:30

Muzică şi cuvânt spiritual: 18:30-19:00

Sesiunea de duminică dimineață: 19:00-21:00

Transmisiunile pot fi recepționate în direct în limba română, doar în casele de întruniri ale Bisericii. De regulă, sesiunile conferinței devin disponibile în limba română pe LDS.org la scurt timp după conferință.

Oricine poate să-și împărtășească gândurile și sentimentele cu privire la mesajele de la conferință pe rețele de socializare, folosind #LDSconf.

În afară de limba engleză, Conferința Generală poate fi vizionată on-line în următoarele 10 limbi: spaniolă, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă, croată, finlandeză, poloneză și maghiară.

În vederea pregătirii pentru conferință, Biserica a landat o campanie de scurte prezentări video intitulată „Martori în viață ai lui Isus Hristos”. Până în 30 septembrie inclusiv, va fi lansată zilnic câte o prezentare video pentru a sublinia crezurile conducătorilor Bisericii. Prezentările pot fi vizionate la: http://www.mormonii.ro/martori-in-viata-ai-lui-isus-hristos?start=1&count=12&lang=ron-ro.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.