Comunicat de presă

Membrii Bisericii din Europa se implică să ajute refugiații atât fizic cât și online

Pe măsură ce oferirea de ajutor umanitar continuă în toată Europa, instrumentele online fac legătura între persoanele strămutate și resursele puse la dispoziție.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă continuă proiectele umanitare și de alinare într-o perioadă de mare nevoie în Europa. De asemenea, au fost lansate noi resurse online pentru a coordona acțiunile și a ajuta persoanele strămutate.

Printre aceste inițiative se numără cele de mai jos.

  • Peste 100 de membri și prieteni din congregațiile Centru, Est și Vest, Madrid, s-au oferit voluntari să ajute refugiații care au ajuns recent în zona Madrid. Ei au adunat alimente neperisabile, haine, lucruri pentru bebeluși și produse de curățenie. Furnizorii de servicii ai Bisericii au creat, de asemenea, etichete atât în limba spaniolă, cât și în limba ucraineană, pentru a identifica pachetele care conțin obiecte de îngrijire. Aproape 400 de pachete au fost pregătite și livrate.

O 45785_Image_01
O-45785_Image_01
Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Republica Moldova oferă refugiaților pături la granița cu Ucraina2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

  • În Republica Moldova, membrii Bisericii preiau refugiați de la granița cu Ucraina și îi ajută cu mâncare, cazare și alte lucruri necesare. Cei mai mulți dintre refugiați și-au părăsit casele, bunurile și, uneori, alți membri ai familiei pentru a căuta refugiu. Chiar și gesturile mici, cum ar fi un animal de pluș sau o pătură, contează foarte mult pentru ei.

O 45785_Image_02
O-45785_Image_02
Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Republica Moldova au oferit animale de pluș copiilor refugiați care soseau în țară2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

  • Între timp, în Slovacia, membrii Bisericii și-au deschis brațele și casele pentru a-și ajuta prietenii de la Kiev, oferind cazare pentru 13 adulți, inclusiv pentru copii în vârstă de 18 luni.

O 45785_Image_03
O-45785_Image_03
Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Slovacia oferă cazare cuplurilor strămutate din Ucraina2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

  • În România, membrii Bisericii au adunat alimente și provizii, inclusiv îmbrăcăminte, scutece și hrană pentru bebeluși pentru a fi distribuite refugiaților care trec granița din Ucraina. Refugiații traversează toată ziua, unii cu mașina și alții pe jos. „Imaginile sunt sfâșietoare”, a spus conducătoarea organizației pentru femei din cadrul Bisericii, Carmen Pârnău. „Am văzut multe mame cu copilași care se chinuiau din cauza vremii reci și a epuizării extreme.” Femeile din zonele respective au organizat, de asemenea, activități de grup în cadrul cărora membrii Bisericii au făcut pături pentru refugiați. De asemenea, Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă, brațul caritabil al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a oferit taberelor de refugiați 100 de paturi de campanie și 100 de saci de dormit.

O 45785_Image_04
O-45785_Image_04
Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă furnizează mâncare pentru bebeluși și alte articole pentru bebeluși mamelor refugiate care sosesc în România2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

  • Printre persoanele strămutate care au mers în Polonia se află câțiva membri ucraineni ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Membrii polonezi ai Bisericii au reacționat și și-au deschis casele, au făcut loc la masa lor și și-au oferit șifonierele. Stacy Chandler, o conducătoare a femeilor din cadrul Bisericii din Polonia, anticipează că „aceasta va schimba fața Bisericii în Polonia pentru totdeauna”. Dânsa a adăugat: „Membrii refugiați au ajuns aici, s-au oprit pentru a se odihni și au participat la adunările noastre de duminica”.

O 45785_Image_05
O-45785_Image_05
Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din România se oferă voluntari să taie materiale pentru a oferi pături refugiaților2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

  • Membrii Bisericii din toată Europa trimit haine, pături, alimente și apă în mașini și camionete către casele de întruniri ale Bisericii din Polonia. Crezurile lor comune și experiențele culturale religioase împărtășite îi motivează pe membrii polonezi să simtă o responsabilitate profundă de a avea grijă de frații și surorile lor strămutați.

O 45785_Image_06
O-45785_Image_06
Pături pregătite de membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din România. Aceste lucruri sunt distribuite refugiaților care sosesc la graniță.2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

O 45785_Image_07
O-45785_Image_07
Pagina de destinație pentru a oferi ajutor refugiaților inclusă în site-urile web oficiale ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

  • A fost lansată, de asemenea, o nouă pagină de Facebook pentru a-i ajuta pe oameni pe rețelele de socializare. Voluntarii care au diferite abilități de a vorbi în alte limbi îi ajută pe cei care caută ajutor sau informații. Una dintre acești voluntari este o învățătoare de limba engleză din Ucraina care tocmai a ajuns în Germania cu copilul și soacra ei.

Membrii Bisericii din Europa și din întreaga lume care doresc să ajute sunt invitați să facă acest lucru prin congregațiile lor, să doneze fondului pentru ajutor umanitar al Bisericii sau să ofere donații de post ori să lucreze cu organizații cunoscute care oferă ajutor. Membrii Bisericii se simt inspirați să urmeze exemplul lui Isus Hristos având grijă de cei săraci și aflați la nevoie.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.