Comunicat de presă

Acțiunea Bisericii din perioada Crăciunului, intitulată „Luminează lumea”, încurajează slujirea asemănătoare celei a lui Hristos

Mormonii iau parte la o acțiune mondială

Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă (mormonii) și prietenii lor din întreaga lume încurajează oamenii să se implice în ocaziile de slujire din perioada Crăciunului pentru a sărbători viața lui Isus Hristos. Acțiunea din perioada Crăciunului, intitulată „Luminează lumea”, va ajunge la un auditoriu din întreaga lume, începând de vineri, 24 noiembrie 2017, și se va desfășura până în ziua de Crăciun, 25 decembrie.

Acțiunea „Luminează lumea”, aflată acum în al doilea ei an, se concentrează asupra sărbătoririi și împărtășirii luminii lui Isus Hristos, „Lumina lumii” (Ioan 8:12). Salvatorul a spus: „Voi sunteți lumina lumii” (Matei 5:14).

„Pe măsură ce urmăm exemplul Salvatorului și trăim așa cum a trăit și a propovăduit El, acea lumină va arde în noi și va lumina calea pentru alții”, a spus președintele Bisericii, președintele Thomas S. Monson, într-o cuvântare din cadrul Conferinței Generale din luna octombrie a anului 2015.

Resurse pentru mass-media

Materialul online care poate fi distribuit se găsește pe paginile naționale pentru comunicare ale Bisericii, care pot fi găsite pe site-urile countrypages.lds.org și mormon.org, inclusiv o prezentare video nouă în 33 de limbi care poate inspira. Un calendar de advent pentru slujire, intitulat „În 25 de moduri. În 25 de zile”, este, de asemenea, pus la dispoziție pe paginile naționale pentru a fi descărcat, cu scopul de a încuraja oamenii să urmeze învățăturile lui Hristos în perioada Crăciunului.

 

Cele 30 de pagini naționale pentru comunicare din Zona Europa vor prezenta moduri de slujire și învățături ale Salvatorului prin meme-uri, idei pentru slujire și prezentări video scurte zilnice, în 23 de limbi.

O versiune a principalei prezentări video, care poate fi vizionată sau descărcată, este, de asemenea, pusă la dispoziție pe pagina națională mormonii.ro și pe mormon.org. Mesajele care pot fi împărtășite sunt postate pe pagini ale rețelelor de socializare, cum ar fi Facebook și Twitter. Utilizatorii rețelelor de socializare sunt încurajați să-și împărtășească experiențele folosind hashtagul #LIGHTtheWORLD (#LumineazăLumea).

Istoria acțiunii

Biserica a sponsorizat campanii online din perioadele de Crăciun și Paște din ultimii ani. Campaniile de Crăciun au început în anul 2014, cu acțiunea intitulată „El este Darul”. Aceasta a fost urmată, în anul 2015, de acțiunea „A fost născut un Salvator”. Pentru perioada Paștelui, acțiunile s-au intitulat „Datorită Lui”, „Pentru că El trăiește”, „Să Îl urmăm” și „Domn al păcii”. Toate aceste campanii au avut milioane de vizualizări în întreaga lume.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.