Comunicat de presă

Legătură de la distanță: Să aducem generațiile împreună

Eforturile organizației pentru femei din Episcopia London Britannia de a crea legături în timpul pandemiei

„Și iată, vă spun aceste lucruri ca voi să puteți învăța înțelepciune; ca voi să puteți învăța că, atunci când sunteți în slujba aproapelui, sunteți numai în slujba Dumnezeului vostru” (Mosia 2:17).

În întreaga lume, oamenii au suferit mari pierderi în timpul pandemiei. Membri credincioși ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă nu fac excepție. Legătura cu ceilalți este una dintre aceste mari pierderi. Distanțarea socială intră în conflict cu posibilitatea de a ne vedea, la fel de des ca înainte, prietenii, familia și vecinii. Această situație afectează atât membrii tineri, cât și pe cei în vârstă. Proiectul Generation Link a început în urma căutării unei soluții la această problemă.

Candice MacAllister este președinta Societății de Alinare [organizația pentru femei] din congregația de tineri adulți din cadrul Episcopiei London Britannia, din Marea Britanie. În mijlocul pandemiei, dânsa și grupul de femei și-au propus să găsească o soluție pentru situația lor de izolare. Dânsa a spus: „Londra este, după cum se știe, un oraș în care te simți singur… poate fi foarte greu să creezi o legătură”. Candice a vorbit cu episcopul ei despre cât de greu poate fi să creezi, în calitate de tânăr adult, legături cu diferite generații. Femeile în vârstă din zonă se confruntau, de asemenea, cu singurătatea din cauza pandemiei. Dânsa a recunoscut că cel mai bun mod de a le ajuta pe aceste femei era să le reunească în mediul online prin intermediul proiectului Generation Link.

Candice MacAllister
Candice MacAllister
Candice MacAllister - președinta organizației pentru femei2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Ca parte a activităților de mobilizare, organizația pentru femei din Episcopia Britannia a stabilit un canal de comunicare și interacțiune cu femeile în vârstă din zona lor. Fiecare tânără adultă care a dorit să participe a fost invitată să corespondeze cu o femeie mai în vârstă sau cu o văduvă. Prin intermediul convorbirilor telefonice, surorile din fiecare echipă au ajuns să cunoască detalii una din viața celeilalte și au găsit tovărășie în timpul unei situații fără precedent.

Participanta Martsie Webb a avut ocazia să întâlnească două femei, Mary Woods și Margaret Canham, care au crescut împreună și s-au alăturat împreună bisericii. Ele au devenit prietene pe viață și, în timpul pandemiei, au fost colege de apartament cu mama lui Mary. Martsie s-a împrietenit cu ele în timpul proiectului Generation Link, iar dânsa și soțul dânsei, conducătorul congregației, au reușit să le întâlnească personal, după reducerea restricțiilor. Dânsa a spus: „Slujirea noastră a fost bucurie pură, când ne gândim la ceea ce aceste două [femei] ne-au dăruit. Ezit să spun că a fost «slujire», deoarece noi am fost beneficiarele dragostei lor asemănătoare cu cea a lui Hristos”.

MaryMargaretDaphne
MaryMargaretDaphne
Mary Woods, Margaret Canham și Daphne Ellender2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Acest proiect a adus împreună femei cu experiențe de viață foarte diferite, pentru a învăța mai multe una despre cealaltă. Candice MacAllister a spus: „Tot ceea ce puteți oferi va fi, pur și simplu, multiplicat. Nu poți ști niciodată ce înseamnă aceasta pentru oameni”. Slujindu-și una alteia, fiecare femeie și-a făcut o prietenă online grijulie, la care nu se aștepta.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.