Comunicat de presă

Voluntariat: Lucrurile mici sunt importante

Anul 2020 a părut să fie numai despre ceea ce nu se putea face. Paradoxal, anul trecut s-a înregistrat o creștere a acțiunilor de voluntariat și a timpului alocat în acest scop. Oamenii s-au concentrat asupra a ceea ce au putut face și s-au străduit să-i ajute pe alții în moduri noi. Voluntariatul este un mod excelent de a cunoaște oameni noi, de a-ți face prieteni pe viață și de a te conecta la comunitatea ta.

Telefoane
Telefoane
Telefoane2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Rachael Maughan, masterandă la Universitatea din Surrey, este voluntară în cadrul Rural Refugee Network (Rețeaua de refugiați din mediul rural). RRN este o organizație cu sediul în Marea Britanie, care oferă voluntarilor locali o modalitate prin care pot intra în contact cu refugiații și îi pot ajuta să se integreze în comunitățile lor. Rachael interacționează cu regularitate cu prietenii ei refugiați prin intermediul apelurilor telefonice, ca ei să poată exersa limba engleză. Mai important este faptul că îi ajută să găsească ocazii de a-și completa educația și de a se angaja în noile lor comunități.

Rachael Maughan
Rachael Maughan
Rachael Maughan, studentă la Universitatea din Surrey, Anglia2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Rachael crede că legătura este reciprocă. Ea spune că discuțiile purtate cu regularitate cu refugiații „le oferă mai mult un prieten decât un alt lucrător care este acolo pentru a-i ajuta”. Rachael spune că și ea are de câștigat: „Nu simt că am făcut mare lucru, dar mi-am făcut prieteni… și aceasta a fost un fel de colac de salvare și pentru mine”.

Scopul Rural Refugee Network este „de a-i ajuta pe refugiați să se regăsească în comunitățile noastre”. RRN se asigură că resursele și sprijinul sunt disponibile pentru refugiații care locuiesc în afara marilor zone urbane. Acest obiectiv, în special în timpul pandemiei de COVID, este realizat în parte de voluntari, mulți dintre ei dând pur și simplu un apel telefonic.

Rachael a simțit frustrarea care vine din a nu fi în preajma oamenilor și de a fi tot timpul online din cauza pandemiei de COVID. Ea speră că, dacă ne concentrăm asupra slujirii, putem încă simți că avem o legătură, care ne va ajuta până când vremurile vor fi mai bune. Un mod simplu de a simți și de a împărtăși această legătură poate fi un simplu apel telefonic. 

Dorința de a ajuta și de a sluji comunitatea în care trăiesc este destul de firească pentru membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Mulți au fost nevoiți să găsească noi moduri de a sluji în timpul pandemiei. Mijloacele disponibile pentru a sluji au fost adesea cu adevărat mici și simple, cum ar fi un apel telefonic. Faptul de a ne concentra asupra a ceea ce putem face, în condiții de siguranță, ne poate oferi rezultate care schimbă viața altora, precum și propria viață.  

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.