Comunicat de presă

Isus Hristos, credinţa, dragostea şi familia sunt unele dintre subiectele principale ale Conferinţei Generale

A 186-a Conferinţă Generală Bianuală urmează să fie transmisă sfinţilor şi prietenilor din întreaga lume

Sâmbătă, 26 martie 2016, va fi transmisă în direct, în întreaga lume, din oraşul Salt Lake, statul Utah, Statele Unite, prima dintre cele şase sesiuni ale celei de-a 186-a Conferinţe Generale Bianuale a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.

În timpul acestor sesiuni, sfinţii din zilele din urmă vor primi mesaje din partea conducătorilor ecleziastici, inclusiv din partea Primei Preşedinţii, din partea membrilor Cvorumului celor Doisprezece Apostoli şi din partea altor autorităţi generale şi oficianţi generali ai Bisericii.

„De-a lungul vieţii mele, conferinţele generale ale Bisericii au fost evenimente spirituale înălţătoare, iar Biserica în sine a fost un loc în care am ajuns să Îl cunosc pe Domnul”, a spus vârstnicul D. Todd Christofferson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, în cuvântarea sa din timpul Conferinţei Generale din luna octombrie a anului trecut.

Să ne reamintim cuvântările de la ultima conferinţă generală

Pentru a se pregăti pentru conferinţa generală din luna aprilie, mormonii reflectează, deseori, la mesajele împărtăşite de vorbitori la ultima conferinţă generală.

Subiectele principale ale ultimei conferinţe au fost, printre altele: Isus Hristos, Tatăl Ceresc, credinţa, dragostea, viaţa şi familia. Acestea au fost identificate folosind grupuri de cuvinte.

Subiectele din grupurile de cuvinte au fost identificate combinând cuvântările în limba engleză şi folosind un software de analizare al textului.

Grupurile de cuvinte sunt doar unul dintre modurile prin care membrii îşi reamintesc mesajele de la ultima Conferinţă Generală. Membrii şi prietenii lor folosesc, de asemenea, ilustraţii cu citate de la conferinţele bianuale pentru a le servi zilnic drept mesaje care inspiră şi recitesc în următoarele şase luni cuvântări de la ultima conferinţă, odată ce acestea sunt postate online în limba lor.

Legăturile cu Zona Europa

Cu toate că transmisiunea Conferinţei Generale se face din oraşul Salt Lake - acolo unde este situat sediul central al Bisericii - mulţi conducători ai Bisericii alocă timp pentru a călătorii în jurul lumii şi a vizita membri ai Bisericii şi a evalua care sunt nevoile acestora.

La sfârşitul lunii octombrie a anului 2015, sora Linda K. Burton, preşedinta generală a Societăţii de Alinare şi Bonny L. Oscarson, preşedinta generală a Tinerelor Fete, au vizitat Marea Britanie, Franţa, Belgia, Germania, Elveţia şi Italia, în cadrul turului făcut în Europa. Acolo au întâlnit unele dintre femeile din Zona Europa şi au aflat despre bucuriile şi încercările acestora.

„Am fost foarte impresionată de diversitatea pe care am văzut-o aici şi de dragostea care există între oameni”, a spus sora Burton, în timp ce se afla în turul făcut în Europa. „Dacă am putea să ne dăm seama cum să transmitem aceste lucruri în lume, ne-ar fi mult mai bine.”

Alţi conducători ai Bisericii au rude care provin din Europa.

În luna ianuarie a anului 2016, vârstnicul Dale G. Renlund, din Cvorumul Celor Doisprezece Apostoli, a vorbit despre faptul că are părinţi care sunt imigranţi din Scandinavia şi veri care încă locuiesc în Finlanda şi Suedia. Vârstnicul Renlund crede că o foarte mare parte a caracterului său se datorează faptului că are origini nordice, ce au fost transmise prin părinţii săi.

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf, al doilea consilier în Prima Preşedinţie, s-a născut în Ostrava, în Republica Cehă de astăzi. Familia dânsului a fost nevoită să-şi părăsească locuinţa când el era tânăr băiat. Dânsul a vorbit despre experienţa de a fi un refugiat într-o prezentare video, în luna ianuarie a anului 2016.

Sesiunile celei de-a 186-a Conferinţe Generale Bianuale vor începe la următoarele ore, potrivit fusului orar din România.

  • Duminică, 27 martie, 02:00: Sesiunea Generală a femeilor
  • Sâmbătă, 2 aprilie, 19:00: Sesiunea de sâmbătă dimineaţă
  • Sâmbătă, 2 aprilie, 23:00: Sesiunea de sâmbătă după-amiază
  • Duminică, 3 aprilie, 03:00: Sesiunea preoţiei
  • Duminică, 3 aprilie, 19:00: Sesiunea de duminică dimineaţă
  • Duminică, 3 aprilie, 23:00: Sesiunea de duminică după-amiază

Conferinţa Generală poate fi urmărită în direct în limba engleză, spaniolă şi alte limbi majore ale lumii la lds.org şi în casele de întruniri din întreaga Europă, în limba ţării.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.