Articol de ştiri

Filmul „Faceți cunoștință cu mormonii” va fi difuzat în Europa

Filmul documentar de lung metraj, „Faceți cunoștință cu mormonii”, produs de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă cu scopul de a clarifica stereotipurile cu privire la mormoni, va fi lansat în cinematografele și casele de întruniri din 25 de țări din Europa, inclusiv România, în luna mai.

Faceţi cunoştinţă cu mormonii” a fost filmul nr. 1 în peste 100 din cele 317 locaţii în care a fost rulat, cu numeroase rapoarte despre rulări cu casă închisă, inclusiv în oraşe precum New York, Detroit, Miami, Salt Lake, Las Vegas, Dallas, Phoenix şi în mai multe locaţii din California. În decurs de 24 de ore, documentarul a ajuns să ocupe locul 10 în clasamentul vânzărilor box-office pe plan naţional.

Noul film prezintă poveştile de viaţă ale şase membri ai Bisericii şi ale familiilor lor, şi anume:

  • colonelul Gail Halvorsen (acum la pensie), bărbatul care a ajuns să fie cunoscut drept „bombardierul cu dulciuri”, în timpul podului aerian al Berlinului din anii 1940;

  • inginerul și filantropul Bishnu Adhikari, originar din Nepal;

  • Ken Niumatalolo, antrenorul principal de fotbal american al Academiei Navale a S.U.A.;

  • Carolina Muñoz Marin, o practicantă de kickboxing-amator din Costa Rica, care are o organizație caritabilă pe care o conduce împreună cu soțul ei;

  • Jermaine Sullivan, un consilier academic și episcop din Atlanta, Georgia;

  • Dawn Armstrong, din Utah, mama unui misionar.

„Toată lumea va avea ceva de văzut”, a spus Blair Treu, regizorul filmului pentru care primele planuri s-au făcut în anul 2010 şi care a fost menit să înlocuiască filmul care se difuza în cinematograful Legacy din Piaţa Templului, din orașul Salt Lake. Filmările, de la producţie la montaj, au durat trei ani.

„Aceasta este o ocazie pentru noi de a ne spune propria poveste”, a explicat Treu, care a dorit în mod expres ca filmul să fie un documentar care prezintă natura globală a Bisericii şi nu o producție de tip narativ. „Cred că filmul va dispersa concepțiile greșite și miturile obișnuite pe care oamenii le au despre noi.”

Treu este entuziasmat să împărtășească publicului diferitele origini ale protagoniștilor. Treu a spus: „Este un film care, în esenţa sa, ilustrează că noi respectăm oamenii de toate credințele.

Un alt lucru pe care îl ilustrează în mod clar filmul este faptul că, deși aceşti oameni au origini diferite, ei nu trebuie să renunțe la cultura lor pentru a deveni [un sfânt din zilele din urmă]”.

„Deschide noi orizonturi”, a spus vârstnicul Jeffrey R. Holland, unul dintre conducătorii Bisericii, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, cu prilejul lansării filmului „Faceți cunoștință cu mormonii”. „Este o încercare de a clădi înțelegerea, nu una de a face prozelitism.” Vârstnicul Holland a explicat că planurile originale au fost modificate şi s-a trecut la vizionarea filmului pe ecrane mari, deoarece „acesta a avut un succes extraordinar de mare la segmentul de public pe care a fost testat”.

„Faceți cunoștință cu mormonii” a fost dublat în limba română și va putea fi vizionat în mai multe orașe din România în lunile mai şi iunie. Vom reveni cu detalii exacte despre data şi locul vizionarii. Publicul de pretutindeni este invitat să-l vizioneze.

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.