Comunicat de presă

Conferința generală oferă membrilor și prietenilor din Europa îndrumare și speranță

De două ori pe an, membrii și prietenii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă se adună pentru a asculta mesajele inspirate și de îndrumare oferite de un profet din zilele noastre și de alți conducători ai Bisericii în cadrul conferinței generale a Bisericii.

Conferința va avea loc în zilele de 3 și 4 aprilie, în sfârșitul de săptămână al Paștelui, în orașul Salt Lake, Utah, și va fi transmisă în direct în întreaga lume. Participanții din întreaga lume sunt invitați să asculte mesajele pentru a găsi speranță și pace în vremuri tulburi, pentru a primi răspunsuri la întrebări personale și pentru a primi îndrumare pentru a trece prin încercările vieții. 

„Tot ce are nevoie o persoană pentru a fi fericită, pentru a ști ce cale să aleagă, ce fel de viață să aibă și ce lucruri să facă pentru a moșteni viața eternă poate fi dobândit participând la conferința generală“, a spus Susana Lorente Clemente din Cartagena, Spania.

GC2021_EUA_Clemente
GC2021_EUA_Clemente
Susana Lorente Clemente și soțul ei Francisco Adolfo López Carmona.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Milioane de oameni participă la conferința bianuală pentru a auzi cuvântul lui Dumnezeu prin intermediul celor pe care El îi cheamă în calitate de conducători ai Bisericii. Prin mesajele lor, oamenii pot simți dragostea lui Dumnezeu și pot auzi glasul Său prin glasul slujitorilor Săi.

Leah Fagg, membră a Bisericii din Essex, Anglia, a început să asculte conferința generală în momentele dificile pentru a se simți aproape de Dumnezeu, Tatăl ei Ceresc și de Fiul Său, Isus Hristos.

„În special de-a lungul anului trecut, când aveam nevoie să simt că Tatăl meu Ceresc este conștient de sentimentele pe care le am, de modul în care fac față sau nu, de temerile și nesiguranța mea, de dorințele și speranțele mele și de nevoia de a-L simți pe Salvatorul meu aproape de mine, conferința generală mi-a oferit ceea ce am avut nevoie“, a spus Fagg. 

GC2021EUA_Fagg
GC2021EUA_Fagg
Leah și Simon Fagg2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Sunt multe de câștigat participând la conferința generală. Sabrina și Jairo Carla locuiesc în Berlin, Germania, și au găsit alinare, pace și îndrumare ascultându-L pe Domnul prin profetul, apostolii și autoritățile Sale generale.

„Nu plec niciodată de la o adunare fără să mă simt întărită pentru a face față încercărilor și responsabilităților viitoare sau, pur si simplu, rutinei zilnice – ceea ce, uneori, poate fi copleșitor. Pentru mine, conferința generală înseamnă întotdeauna tărie, speranță și pace”, a împărtășit Sabrina Lopez.
 

„După fiecare conferință generală, simt mereu că am primit instrucțiuni clare despre ce să fac cu viața mea și ce ar trebui să îmbunătățesc“, a spus Jairo Lopez. „Ne poate umple de fericire și răspunsuri pe care nu le-am primi de la nicio altă sursă.”

GC2021EUA_LopezDownload Photo

Deși conferința are loc virtual și cei care urmăresc se vor uita sau vor asculta din căminele lor din întreaga lume, există o putere unificatoare în a veni și a învăța împreună. Pe măsură ce restricțiile au creat distanța fizică între persoane, această conferință poate oferi un sentiment de comunitate și apartenență.

Paul și Jane Elvidge locuiesc în St Albans, Anglia, alături de copiii lor. Deși așteaptă cu nerăbdare conferința generală din șase în șase luni, ei sunt foarte entuziasmați să se alăture evenimentului din întreaga lume în acest sfârșit de săptămână în care sărbătorim Paștele.  

„Participarea la conferința generală te poate ajuta să simți cu adevărat că faci parte dintr-o minunată organizație internațională care este îndrumată de Salvator”, a spus Jane Elvidge. „Dacă te pregătești și participi cu mintea deschisă, poți primi răspunsuri la rugăciuni și îndrumare pentru viața ta.”

Pe măsură ce conferința generală aduce oamenii împreună și răspunde la întrebări personale, ea oferă, de asemenea, o putere de întinerire și curățare celor care participă.

„Pentru mine, perioada conferinței este momentul în care mă pot detașa de lume și pot fi curățat și întărit din nou de mesajele din cadrul conferinței. Sunt mult mai bine pregătit să-mi continui călătoria cu mai multă credință, speranță și caritate”, a spus Paul Elvidge.

GC2021EUA_ElvidgeDownload Photo

În timpul sfârșitului de săptămână al conferinței generale, suntem invitați cu toții să sărbătorim Paștele ascultând Mesia de Handel, interpretat de The Tabernacle Choir and Orchestra at Temple Square, care va fi transmis duminică, 4 aprilie 2021, de la ora 11:00 (CET) pe paginile oficiale de Facebook și pe site-urile oficiale ale Bisericii. Pentru țările care urmează calendarul ortodox, transmisiunea va avea loc duminică, 2 mai 2021, la ora 12 ziua.

Cum să participați

Toți suntem invitați să participăm la Conferința Generală din aprilie 2021. Conferința va avea cinci sesiuni pentru persoane, familii și prieteni ai Bisericii. Detaliile despre orele de vizionare pot fi accesate online.

Toate sesiunile vor fi transmise în direct, în peste 70 de limbi pe broadcasts.ChurchofJesusChrist.org. Sesiunile vor fi, de asemenea, disponibile pe aplicația Biblioteca Evangheliei, Latter-day Saints Channel, radio, televiziune, satelit și alte canale digitale.

După aceea, participanții pot viziona conferința online sau pot citi cuvântările la churchofjesuschrist.org. Pentru mai multe informații despre cum să participi la conferința generală, vizitează https://newsroom.churchofjesuschrist.org/article/5-ways-to-watch-general-conference-live.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.