Newsroom
Articol de ştiri

Biserica desfăşoară acţiunea „Because He Lives (Pentru că El trăieşte)” cu ocazia Paştelui

Sâmbătă, 28 martie 2015, Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă va lansa o acţiune de Paşte care se va concentra asupra învăţăturilor lui Isus Hristosacţiune intitulată „Because He Lives (Pentru că El trăieşte)”. Se preconizează că acţiunea va ajunge la milioane de utilizatori prin intermediul reţelelor de socializare, al proiecţiilor care vor fi prezentate timp de o lună în anumite centre pentru vizitatori, al instrumentelor puse la dispoziţie membrilor şi misionarilor şi prin cel al campaniilor publicitare de pe sute de site-uri de Internet.

Prima Preşedinţie a Bisericii va trimite un e-mail membrilor, în data de 28 martie, prin care îi va invita să se implice în această acţiune. Numerele din luna martie ale revistelor Bisericii, Liahona, Ensign şi New Era, vor cuprinde, de asemenea, o prezentare a efortului media.

Ca ucenici ai Domnului Isus Hristos în aceste zile din urmă, am primit, de asemenea, însărcinarea de a depune mărturie despre realitatea ispăşirii şi învierii Salvatorului… Asemenea acelor mesageri cereşti de la jumătatea timpului, şi noi declarăm: «Nu este aici; a înviat» [Matei 28:6]. El trăieşte. Şi, pentru că El trăieşte, şi noi putem avea «pace în această lume şi viaţă veşnică în lumea care va veni» (D&L 59:23)”, a spus vârstnicul Russell M. Nelson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, în numărul din luna martie al revistei Ensign.

Vom face cunoscut acest mesaj în aproape fiecare ţară din lume, invitându-i pe toţi să înveţe mai multe despre Isus Hristos şi să-I urmeze exemplul în vieţile lor de zi cu zi”, a menţionat Greg Droubay, directorul de media al Departamentului Misionari al Bisericii.

Droubay a explicat că sursa de inspiraţie pentru această acţiune este Hristos cel Viu, document publicat de Biserică în luna ianuarie a anului 2000. „Acel document unic, semnat de profeţi, văzători şi revelatori în viaţă care depun mărturie despre Isus Hristos aşa cum numai ei o pot face, a constituit inspiraţia, fundaţia şi invitaţia pe care am dorit să le oferim lumii”, a spus dânsul.

De sâmbătă, 28 martie, şi până în duminica de Paşte, pe 5 aprilie, se va posta zilnic, pe paginile reţelelor de socializare (Facebook, Twitter şi Google+), conţinut referitor la „Because He Lives”. Conţinutul de pe paginile reţelelor de socializare va oferi exemple despre binecuvântările disponibile în vieţile noastre de zi cu zi. Cei care împărtăşesc conţinut online sunt îndemnaţi să folosească hashtagul #BecauseHeLives (#Eltraieste) pe paginile lor de pe reţelele de socializare. Acele mesaje pline de inspiraţie vor fi disponibile de-a lungul anului pentru a fi împărtăşite.

Biserica a lansat un site web, HeLives.mormon.org, care prezintă „Because He Lives”, un clip video care se concentrează pe faptul de a găsi, a cunoaşte şi a urma învăţăturile lui Isus Hristos şi tot ceea ce a făcut posibil prin ispăşirea Sa. Vor fi prezentate, pe rând, fiecare dintre ultimele şapte zile din viaţa Salvatorului.

Atât site-ul web, cât şi clipul video de aproximativ două minute sunt disponibile în 21 de limbi: engleză, spaniolă, portugheză, albaneză, armeană, cebuană, chineză, olandeză, franceză, germană, indoneziană, italiană, japoneză, coreeană, letonă, polonă, rusă, suedeză, tagalog, thai şi ucraineană.

Droubay a spus că cea mai nouă limbă adăugată la listă este albaneza. „Motivul pentru acest lucru este că Mormon.org a fost recent lansat în acea limbă. Aşadar, este o ocazie de a ajunge la un nou grup de oameni.”

Pe 5 aprilie, în duminica de Paşte, acţiunea Bisericii, „Because He Lives”, va fi rezervată şi prezentată pe prima pagină de pe YouTube în nouă ţări, inclusiv în Statele Unite, putând să aibă o audienţă de 250 de milioane de persoane. Celelalte ţări vor fi Canada, Mexic, Argentina, Chile, Columbia, Brazilia, Japonia şi Italia.

„Această ocazie de pe YouTube oferă Bisericii experienţa de neegalat de a avea o audienţă mondială într-o singură zi", a remarcat Droubay. Anunţul rezervat va prezenta o versiune scurtă a materialului video şi o invitaţie de a vizita site-ul web.

Suntem foarte interesaţi să înmulţim ocaziile misionarilor noştri cu timp deplin de a predica”, a explicat Droubay. Misionarii au fluturaşi pentru a promova acţiunea în perioada Paştelui şi de-a lungul anului. Şi alţii pot procura fluturaşul online.

În plus, anumite centre pentru vizitatori ale Bisericii le oferă oaspeţilor prezentări „Because He Lives” de care să se bucure în timpul sărbătorilor de Paşte. „Toate centrele pentru vizitatori din Statele Unite, centrul pentru vizitatori de la Templul Mexico City şi centrul pentru vizitatori de la capela Hyde Park din Londra vor avea prezentări care vor promova «Because He Lives»ˮ, a spus dânsul.

Acţiunea la nivel mondial „Because He Livesˮ este sponsorizată de Departamentul Misionari al Bisericii, din oraşul Salt Lake, Utah. Biserica a lansat prima sa acţiune de Paşte, în anul 2014, printr-o campanie de o săptămână intitulată „Because of Him (Datorită Lui)ˮ. Aceasta a oferit un videoclip pe YouTube care a avut mai mult de cinci milioane de vizualizări în prima săptămână în care a fost publicat.

În luna decembrie, o acţiune care a durat o lună de zile, intitulată „He Is the Gift (El este darul)ˮ , a ajuns la milioane de persoane prin intermediul reţelelor de socializare, proiecţiilor din centrele pentru vizitatori, al instrumentelor puse la dispoziţie membrilor şi misionarilor şi prin cel al campaniilor publicitare din Times Square din New York. Materialul a avut peste 33 de milioane de vizualizări. Acţiunea de Crăciun s-a concentrat asupra dragostei Tatălui Ceresc demonstrată prin darul sacru reprezentat de Însuşi Isus Hristos.

Aşadar, în fiecare dintre aceste acţiuni şi chiar în timpul Crăciunului din anul 2015, vom continua să ne concentrăm asupra lui Isus Hristos, iar aceste mesaje se vor întări unele pe celelalteˮ, a spus Droubay. 

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.