Comunicat de presă

Ajutându-i pe alții – Cum împărtășesc dragoste sfinții din zilele din urmă albanezi, câte o pătură, pe rând

O privire asupra eforturilor umanitare depuse de Biserică în Albania

În Biblie, Hristos două mari porunci: „Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău” și „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”. Pentru membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Albania, aceste porunci reprezintă mai mult decât cuvinte scrise pe o pagină; ele reprezintă o chemare la acțiune – una pe care o îmbrățișează cu bucurie. 

În luna decembrie a anului 2023, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a donat un set de mașini de spălat și de uscat unui orfelinat din Saranda, Albania. Cu fondurile rămase, sfinții albanezi au organizat un proiect de slujire confecționând pături de lână și scriind felicitări de Crăciun și Anul Nou pentru copiii orfani și familiile din apropiere. 

AlbaniaBlankets_01.jpeg
AlbaniaBlankets_01.jpeg
Misionarii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă scriu felicitări de Crăciun pentru copiii orfani. 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Inspirați de o femeie în vârstă și fără vedere din Statele Unite, care și-a exprimat dragostea față de cei aflați la nevoie confecționând pături și îmbrățișând-o pe fiecare înainte de a o dărui, sfinții albanezi au inițiat proiectul „pătură și îmbrățișare”. Imitând spiritul ei generos, peste 80 de misionari cu timp deplin sfinți din zilele din urmă, care slujesc în Albania sau în apropiere, s-au adunat pentru a face 28 de pături mari de lână și felicitări de Crăciun și Anul Nou pentru copiii orfani din Saranda și încă trei familii din apropiere aflate la nevoie. 

Pentru membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a sluji altora este o formă esențială de exprimare a credinței lor. Cartea lui Mormon, un text sacru pentru sfinții din zilele din urmă, declară: „Când sunteți în slujba aproapelui, sunteți numai în slujba Dumnezeului vostru”. Gândindu-se la acest principiu, sfinții albanezi au organizat un alt proiect de confecționare de pături – de data aceasta, pentru mame care au născut recent aflate la nevoie.

AlbaniaBlankets_02.jpeg
AlbaniaBlankets_02.jpeg
Misionari și membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă scriu felicitări pentru mame care au născut recent. 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

În luna mai a anului 2024, un grup de 30 de femei sfinte din zilele din urmă albaneze au făcut un parteneriat cu Lizzy Grezda, directoarea Mother and Child Hospital Foundation (Fundația Spitalul Mama și Copilul). Împreună, ele au făcut 100 de pături pentru bebeluși și felicitări pentru a fi puse în cutii care le-au fost date mamelor care au născut recent aflate la nevoie. Pe lângă aceasta, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a donat organizației monitoare pentru semne vitale, pulsoximetre și cutii pline cu lucruri necesare pentru nou-născuți. 

Când a fost întrebată despre gândurile sale despre acest proiect, sora Caroline Casper, misionară a Bisericii în Albania, a declarat: „Am dat acelei pături o mare îmbrățișare, sperând ca mama să simtă cel puțin o parte din dragostea pe care Tatăl ei Ceresc o are pentru ea”. În timp ce bucuria pe care o primesc prin această slujire este suficient de motivantă, sfinții din zilele din urmă găsesc deseori satisfacție și mai mare știind că slujirea lor poate fi un mod de a împărtăși dragostea lui Dumnezeu.

AlbaniaBlankets_03.jpeg
AlbaniaBlankets_03.jpeg
Surori misionare care slujesc în Albania îmbrățișează pături pe care le-au făcut pentru mame care au născut recent aflate la nevoie.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Faptul de a avea un impact nu necesită extravaganță sau gesturi mărețe; pur și simplu necesită o intenție sinceră de a face bine. Prin slujirea lor, sfinții din zilele din urmă albanezi au influențat viața unui număr de aproximativ 130 de persoane, asigurându-se că ele s-au simțit observate, iubite și îngrijite – atât de cei din jur, cât și de Dumnezeu, câte una pe rând. 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.