Subiect

Societatea Primară

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă acordă o importanţă deosebită faptului de a-i învăţa pe copii despre planullui Dumnezeu şi de a-i ajuta să urmeze exemplul lui Isus Hristos. Pentru a ajuta la realizarea acestui obiectiv, Biserica sponsorizează organizaţia Societatea Primară pentru copiii cu vârste cuprinse între 18 luni şi 11 ani.

Societatea Primară este menită să suplimenteze învăţăturile religioase oferite de părinţi. Copiii se adună, în fiecare duminică, în timpul adunărilor de preaslăviremormone, pentru a discuta despre doctrina Bisericii, a lua parte la activităţi de învăţare şi a interpreta cântece. Copiii de toate vârstele au ocazia de a participa la aceste adunări spunând rugăciuni, citind scripturi şi rostind cuvântări pe teme din Evanghelie. Duminica, în timpul Societăţii Primare, copiii se adună, de asemenea, în clase mici pentru lecţii desfăşurate alături de alţi copii de aceeaşi vârstă. Aceste lecţii sunt predate de către membri adulţi ai congregaţiei, care sunt rugaţi să-şi ofere de bunăvoie timpul pentru această chemare.

În prezent, sunt peste un milion de copii la Societatea Primară în întreaga lume. Societatea Primară este administrată de o preşedinţie generală, formată în prezent din Joy D. Jones, Jean B. Bingham şi Bonnie H. Cordon.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.