Subiect

Sediul mondial

Sediul mondial al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a fost stabilit în centrul oraşului Salt Lake, din Utah, începând din anul 1847, de când pionerii au întemeiat comunitatea.

În prezent, conducătorii Bisericii supraveghează, din acest loc, operaţiunile Bisericii din peste 160 de ţări. Totuşi, conducerea este în mare măsură descentralizată în întreaga lume, având niveluri de administrare locală, regională şi naţională care funcţionează, în mare măsură, prin intermediul unui cler neremunerat.

Piaţa Templului este atracţia turistică numărul unu din Utah, atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an. Piaţa Templului cuprinde templul din Salt Lake, Tabernacolul (sediul Corului Tabernacolului Mormon), Assembly Hall (Sala de Adunări) şi două Centre pentru vizitatori.

La est de Piaţa Templului se găseşte o zonă în care se găsesc Clădirea birourilor Bisericii, Clădirea administrativă a Bisericii, Clădirea memorială Joseph Smith şi Clădirea Societăţii de Alinare. Toate aceste clădiri sunt folosite ca birouri pentru departamentele Bisericii şi pentru conducătorii generali.

La vest de Piaţa Templului se află Biblioteca de Istorie a familiei – cea mai mare clădire din lume folosită pentru genealogie – şi Muzeul de artă şi istorie al Bisericii.

În partea de nord a Pieţii Templului, se află Centrul de conferinţe – o sală cu o capacitate de 21.000 de locuri, una dintre cele mai mari din lume. Este folosită pentru adunări bianuale transmise în întreaga lume, adresate tuturor membrilor Bisericii, precum şi pentru transmisiunea deselor conferinţe cu circuit închis către diferite grupuri de membri din diferite părţi ale lumii. Este, de asemenea, un loc des folosit pentru concerte şi spectacole. 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.