Subiect

Copiii în cadrul Bisericii

Bisericaare un program complet pentru a-i învăţa pe copii numit Societatea Primară, acesta fiind înfiinţat în anul 1878.  Scopul său este de a-i învăţa pe copii Evanghelia lui Isus Hristosşi de a-i ajuta să înveţe să trăiască în acord cu principiile ei.

Programul se adresează tuturor copiilor cu vârste cuprinse între trei şi unsprezece ani şi se desfăşoară timp de două ore în fiecare duminică în timp ce părinţii participă la adunările lor săptămânale.  În prezent, peste un milion de copii participă la Societatea Primară, în întreaga lume.

Programul Societăţii Primare cuprinde două părţi – „timpul petrecut împreună” şi clase de predare separate.  Timpul petrecut împreună le permite copiilor să participe la activităţi şi să înveţe şi să interpreteze cântece care îi învaţă despre principiile Evangheliei.

Copiii pot, de asemenea, să participe la programul „zilele de activităţi” desfăşurat cu regularitate, program care le oferă ocazii de a interacţiona şi de a avea activităţi distractive adecvate din punct de vedere fizic, creativ, cultural şi cel al slujirii. „Zilele de activităţi” le oferă copiilor ocazia de a pune în practică principiile care li s-au predat în timpul Societăţii Primare de duminica şi în cadrul căminelor lor.

Copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani îşi stabilesc obiective personale din îndrumarele Credinţă în Dumnezeu, care să-i ajute să trăiască în acord cu principiile Evangheliei, să-şi dezvolte mărturiile şi să-şi facă prieteni. Aceasta îi ajută, de asemenea, să se pregătească să înceapă programele pentru Tinerii Băieţi şi Tinerele Fete la vârsta de 12 ani.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.