Comunicat de presă

Ziua mondială a bicicletei - familii și misionari pe două roți

Ziua mondială a bicicletei, sărbătorită anual în data de 3 iunie, este menită să bucure oameni aflați în orice etapă a vieții. Bicicleta a reprezentat un mijloc de transport și de recreere timp de peste 200 de ani. A devenit, de asemenea, o caracteristică a misionarilor Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, care merg cu bicicleta pe străzile din Europa.

Missionaries_Bicycle
Missionaries_Bicycle
Două misionare ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă în Ungaria.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Ei sunt cei cu ecusoane negre și căști drăguțe pentru bicicletă”, așa sunt descriși deseori misionarii, potrivit site-ului Bisericii. Majoritatea tinerilor care slujesc în misiuni au învățat cum să meargă pe bicicletă în cadrul familiei lor, mai ales în Europa, unde 20 de milioane de biciclete sunt vândute în fiecare an.

„În Olanda, bicicletele sunt un mijloc de transport, nu doar de recreere”, a spus Christiaan Kleijweg, un sfânt din zilele din urmă din Voorschoten, din partea de vest a Olandei. „Țara noastră este mică, având o populație de 17 milioane de locuitori, dar avem 37.000 de kilometri de piste de biciclete pe care parcurgem 15 miliarde de kilometri pe an. Aceasta înseamnă aproape 900 km pe an de persoană! Împreună, avem 23 de milioane de biciclete obișnuite și electrice, în medie fiind 1,3 biciclete pe persoană, ceea ce este unic în lume. Pentru mulți, ciclismul este o chestiune de familie. Părinții și copiii merg împreună cu bicicletele.”

Missionaries_Bicycle2
Missionaries_Bicycle2
O imagine cu misionari mergând pe biciclete din biblioteca Materiale mass-media inspirate din Evanghelie.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Orașul Erlangen este de mult timp considerat unul dintre locurile cele mai prietenoase cu bicicliștii din Germania. O treime din toate călătoriile sunt făcute cu bicicleta, de trei ori mai mult decât media națională. Mulți locuitori din Erlangen fac naveta la școală și la muncă, îndeplinesc îndatoriri și chiar merg să vadă o piesă de teatru sau merg la biserică pe două roți.

Familia Grünke nu este diferită. Leonhard a împlinit de curând 80 de ani, dar, cu doar câteva săptămâni în urmă, s-a pensionat după 46 de ani în care a avut o slujbă în plus de a livra ziare cu bicicleta, făcând schimbul cu soția sa – o călătorie de 10 kilometri, care lua două sau trei ore în fiecare dimineață. Odată, cei doi fii ai lor au mers cu bicicletele mai mult de 230 de kilometri până la Templul Frankfurt împreună cu unii dintre prietenii lor pentru a participa la o activitate pentru tineri.

Bicycle_woman
Bicycle_woman
O tânără fată cu o bicicletă. Mulți misionari au învățat cum să meargă pe bicicletă în cadrul familiei lor.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Fiind, de asemenea, din Germania, vârstnicul Dieter F. Uchtdorf, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii, își aduce aminte cu drag că s-a oferit să o ducă pe viitoarea sa soție, Harriet, cu bicicleta la biserică.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat ziua de 3 iunie ca fiind Ziua mondială a bicicletei în luna aprilie a anului 2018. Potrivit Organizației Națiunilor Unite, bicicleta este un mijloc de transport simplu, de încredere și potrivit pentru un mediu înconjurător curat.

Pe lângă faptul că este practică, bicicleta este folosită la diferite niveluri de intensitate. Fie că participați la competiții de ciclisim, fie că vă plimbați în parc cu bicicleta alături de cei dragi, există multe modalități în care să vă bucurați de mersul pe bicicletă. Bicicleta clădește și susține un mijloc de trai pentru milioane de oameni din întreaga lume și ajută la recreerea și la menținerea bunăstării fizice și emoționale a acestora.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.