Comunicat de presă

Entuziasm pentru inițiativa Slujește pur și simplu

La început a fost ceva mic. În luna ianuarie a anului 2018, Catherine și Clive Jolliffe, care locuiesc în Anglia, au fost rugați de biserica lor să ofere ocazii de slujire în Regatul Unit. În prezent, acolo, sunt disponibile peste 2300 de proiecte. Pornind de la un mic program pilot în Leeds, acțiunea Slujește pur și simplu s-a extins pe întregul teritoriu al Regatului Unit și Irlandei până la sfârșitul anului 2019, iar acum își croiește drum în alte părți ale Europei.

Slujește pur și simplu este un site web și o aplicație care au fost lansate de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă pentru a le pune la dispoziție ocazii de slujire celor care doresc să ajute. A fost prezentat în anul 2019 în cadrul Forumului interconfesional al G20 din Japonia, ca un dar pentru comunități. Site-ul oferă o platformă prin care organizațiile care au nevoie de sprijin își pot publica gratuit proiectul. Înscriindu-se pe site-ul web sau în aplicația Slujește pur și simplu, voluntarii își pot potrivi interesele și abilitățile cu proiectele disponibile.

Candice MacAllister
Candice MacAllister
Candice MacAllister - președinta organizației pentru femei2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

În vara anului 2020, în pofida pandemiei de COVID-19, familia Jolliffe a început să extindă inițiativa Slujește pur și simplu în Portugalia, Spania, Olanda, Belgia, Franța, Ungaria, Germania, Austria și Elveția. Recent, Finlanda s-a alăturat cauzei. Este un proiect dificil care implică traduceri, crearea de site-uri web și considerente juridice.

Până în prezent, familia Jolliffe a instruit șase cupluri pentru a promova această acțiune în țările lor. Niciunul dintre aceste cupluri nu auzise de inițiativa Slujește pur și simplu înainte de a lucra cu ei. Acum, toți au o convingere intensă cu privire la modul în care această acțiune le va binecuvânta țara.

După ce a lucrat cu Slujește pur și simplu timp de peste trei ani, Catherine a văzut cum îi ajută pe cei care doresc să facă bine „să lucreze împreună pentru a-și îmbunătăți comunitatea, să-și arate dragostea față de semeni și să conlucreze indiferent de credință și cultură”.

Conducătorii inițiativei Slujește pur și simplu instruiesc specialiști în congregațiile locale din țara lor pentru a identifica și adăuga proiecte pe site-ul web. Pe măsură ce specialiștii împărtășesc informații despre Slujește pur și simplu, membrii „devin foarte entuziasmați de ocazia de a contribui și de a fi recunoscuți ca buni cetățeni”.

Spania a fost prima dintre aceste țări care a lansat site-ul. În coordonare cu autoritățile locale, voluntarii au desfășurat o acțiune de curățenie în Granada în colaborare cu o asociație din cartier. În fiecare sâmbătă, voluntarii Slujește pur și simplu lucrează împreună pentru a menține orașul curat și plăcut.

MaryMargaretDaphne
MaryMargaretDaphne
Mary Woods, Margaret Canham și Daphne Ellender2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

În Insulele Canare, membrii Bisericii au participat alături de Virgen de Coromoto, o organizație locală, la diverse proiecte în cadrul comunităților de canarieni și venezuelieni. Când chiria a devenit imposibil de gestionat pentru organizație, casa locală de întruniri a Bisericii a fost pusă la dispoziție, o dată pe lună, pentru distribuirea de alimente. Personalul băncii de alimente a apreciat ocazia de a folosi clădirea fără costuri, menționând că „uniți putem face mult mai mult”.

JustServe_Granada_Spain01
JustServe_Granada_Spain01
Proiect de curățenie în Granada, Spania2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Implementarea este diferită în fiecare țară, în funcție de nevoile locale, precum și de pregătirea și experiența concretă a conducătorilor Slujește pur și simplu din locul respectiv. În țările germanice, în Olanda și în Regatul Unit sunt disponibile și alte platforme asemănătoare, aceasta fiind pur și simplu o altă ocazie. Totuși, Slujește pur și simplu oferă o structură simplă și este administrată ca un dar pentru țară.

În schimb, în prezent, în Portugalia nu există o platformă oficială pentru ocazii de slujire. Cei care doresc să se ofere voluntari se bazează pe articole din ziare și pe informații de la oameni pentru a identifica nevoile. Portalul Slujește pur și simplu va oferi o ocazie minunată pentru a găsi cu ușurință modalități de a sluji în comunitatea lor prin intermediul unei platforme online și va fi o binecuvântare în comunitate.

Voluntarii din Franța lucrează cu conducători ai Bisericii și oameni de afaceri pentru a clădi relații. Aceasta le va permite să fie pregătiți în timp ce așteaptă implementarea site-ului web.

Ocazii de a sluji sunt peste tot. Cum le găsiți? Dacă inițiativa este deja prezentă în țara dumneavoastră, accesați JustServe.org. Găsiți o potrivire între situația dumneavoastră și nevoile enumerate pe site. Invitați-vă familia sau prietenii și distrați-vă slujind împreună. Sau mergeți singur și legați noi prietenii. Ajută inițiativa Slujește pur și simplu să crească și să vă îmbunătățească comunitatea; molipsește-te de entuziasm!

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.