Richard-G-Scott-banner-2015.jpg
Comunicat de presă

Vârstnicul Richard G. Scott a decedat la vârsta de 86 de ani

Vârstnicul Richard G. Scott din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a decedat din cauze naturale, marţi, la ora 13:45 OVM, fiind înconjurat de familie în căminul său din oraşul Salt Lake. Dânsul a fost în vârstă de 86 de ani.

Vârstnicul Scott a fost susţinut apostol în data de 1 octombrie 1988. Dânsul a fost chemat membru al Primului Cvorum al celor Şaptezeci în data de 2 aprilie 1977 şi a slujit ca membru al Preşedinţiei acelui cvorum din luna octombrie a anului 1983 şi până când a fost chemat apostol în anul 1988.

 „Vârstnicul Scott a putut, cu mult succes, să-şi menţină privirea îndreptată către eternitate”, a spus vârstnicul D. Todd Christofferson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, care a slujit ca tânăr misionar sub conducerea vârstnicului Richard G. Scott. „Mesajele dânsului erau pline de speranţă. Dânsul a vorbit fără teamă despre pocăinţă şi ispăşire, deoarece ştia că aceasta este sursa speranţei sau lucrul la care ar putea spera cineva în viaţă ca rezultat al adevăratei şi deplinei pocăinţe şi al efectului ispăşirii, harul lui Isus Hristos.”

Asemenea apostolilor din vremurile Noului Testament, apostolii sfinţi din zilele din urmă sunt chemaţi să fie martori speciali ai lui Isus Hristos. Vârstnicul Scott a fost unul dintre cei 15 bărbaţi care ajută la supravegherea creşterii şi dezvoltării Bisericii mondiale, care are peste 15 milioane de membri.

Vârstnicul Scott ne-a învăţat: „Sunt puţine lucruri în viaţă care aduc atât de multă bucurie ca cea care rezultă din faptul de a-l ajuta pe altul să-şi îmbunătăţească viaţa.”

„Nu pot să mă duc în vreun loc, mai ales în America Latină, unde dânsul a slujit atât de mult timp şi în atât de multe locuri, nu pot să mă duc în vreun loc dintre acestea şi să nu văd urmele paşilor dânsului, unde să nu întâlnesc pe cineva asupra căruia dânsul să nu fi avut vreo influenţă”, a spus vârstnicul Christofferson.

Richard Gordon Scott s-a născut în data de 7 noiembrie 1928, în Pocatello, Idaho, avându-i ca părinţi pe Kenneth Leroy şi Mary Whittle Scott. A slujit ca misionar cu timp deplin în Uruguay şi a prezidat asupra Misiunii Argentina Nord, în Córdoba, Argentina, în perioada 1965-1969.

A absolvit Universitatea George Washington ca inginer mecanic şi a făcut studii postuniversitare, în domeniul ingineriei nucleare, la Oak Ridge, Tennessee. În perioada 1953-1965, vârstnicul Scott a făcut parte din echipa lui Admiral Hyman Rickover, coordonând dezvoltarea combustibilului nuclear pentru o largă diversitate de reactoare nucleare terestre şi pentru cele folosite în propulsia navală. Dânsul a lucrat, de asemenea, în calitate de consilier privat pentru companii din domeniul energiei nucleare.

În anul 2008, vârstnicul Scott a primit titlul onorific de doctor în slujire creştină de la Universitatea Brigham Young.

Jeanene, soţia vârstnicului Scott, a murit înaintea dânsului, în data de 15 mai 1995. Dânsul a fost foarte cunoscut de către mulţi dintre membrii Bisericii pentru dragostea pe care i-a purtat-o soţiei sale. În urma dânsului, au rămas şapte copii.

„Oamenii îşi vor aminti de dânsul că a fost un lucrător neobosit, un slujitor neobosit şi un prieten al Domnului care şi-a trăit viaţa întru cauza Domnului şi a fost fericit să facă acest lucru”, a spus vârstnicul Christofferson. „Cred că oamenii îşi vor aminti mereu de dânsul ca de o persoană care a oferit speranţă.”

Biserica va anunţa detaliile privind funeraliile imediat ce acestea vor fi cunoscute. Nu s-a stabilit când va fi ocupat locul rămas vacant în cadrul Cvorumului celor Doisprezece Apostoli.

Citiţi mai multe despre viaţa şi slujirea vârstnicului Scott.

Vizionaţi un scurt film despre viaţa dânsului.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.