Biografie a unui conducător

Vârstnicul Dale G. Renlund

Vârstnicul Dale G. Renlund a fost chemat să slujească în Cvorumul celor Doisprezece Apostoli la data de 3 octombrie 2015.

La momentul chemării sale, dânsul slujea ca membru al Primului Cvorum al celor Şaptezeci, în cadrul căruia a fost chemat la 4 aprilie 2009. Anterior, a slujit ca preşedinte al Zonei Sud-Est, Africa.

După ce a obţinut diploma de licenţă şi pe cea de master la Universitatea Utah, vârstnicul Renlund a participat la un program suplimentar de pregătire medicală şi de cercetare în cadrul spitalului Johns Hopkins. A fost profesor de medicină în cadrul Universităţii Utah şi director medical în cadrul Programului de Transplant de Inimă (Cardiac Transplant Program) al Spitalelor Afiliate de Transplant din Utah (Utah Transplantation Affiliated Hospitals).

Vârstnicul Renlund a slujit în numeroase chemări în cadrul Bisericii, inclusiv cea de misionar cu timp deplin în Suedia, preşedinte de ţăruş, episcop şi autoritate a zonei-Cei Şaptezeci.

Vârstnicul Renlund s-a născut în noiembrie 1952 în oraşul Salt Lake, Utah. S-a căsătorit cu Ruth Lybbert în anul 1977. Au o fiică.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.